Ένοχος ο Ιωάννης Σμπώκος για την υπόθεση των TorM1

Ένοχος για την υπόθεση των TorM1 κηρύχθηκε…

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο να τον χτυπούν

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι τέσσερις…

Πού στέλνει η Άγκυρα το Barbaros - Δείτε χάρτες

Κλιμακώνοντας την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική…

Ο νέος συνεργάτης της Redstone για το Athens Alive!

Η Redstone ανακοίνωσε τη συνεργασία της με…

Συγκλονίζει ο πατέρας της φοιτήτριας: Καταδικάζω τα όσα θλιβερά έγιναν στη φυλακή με τον 19χρονο

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον…

Η ώρα του εισαγγελέα για το σκάνδαλο Folli Follie

Η ώρα του εισαγγελέα για το σκάνδαλο Folli Follie

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννης Δραγάτση που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της folli follie βρίσκονται από σήμερα οι διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα στα μέλη του ΔΣ της folli follie (συνολικά 11 άτομα).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος δεν περιέχει καμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά, καθώς :

  • ο φάκελος περιέχει μόνον τις διοικητικές αποφάσεις κύρωσης προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν στα μέλη του ΔΣ της εταιρίας, με αναφορές μόνο στη διοικητική διαδικασία.

Με την στενή έννοια του όρου δηλαδή το έγγραφο αυτό δεν επέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με τα κακουργήματα τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Αυτό προκαλεί ερωτήματα σε αντιδιαστολή με τη στάση της Επιτροπής η οποία στις αρχές Ιουνίου είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά για μη παροχή στοιχείων εκ μέρους της Folli Follie, αδίκημα το οποίο διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, ήσσονος σημασίας δηλαδή , σε σχέση με τα κακουργήματα τα οποία διερευνώνται τώρα.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει το υλικό και θα κρίνει, κατ αρχάς , αν θα καλέσει ως υπόπτους τους 11 στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για χειραγώγηση.

Σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καθυστέρηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας.

Διαβάστε επίσης: 

Σκάνδαλο Folli Follie: Εμπλοκή του FBI στις έρευνες - Έρχεται νέα καταιγίδα για τους Κουτσολιούτσους