ΕΛΛΑΔΑ

Ειρήνη Λαγούδη: «Γιατί δεν συλλαμβάνουν το δολοφόνο της;»

Ειρήνη Λαγούδη: «Γιατί δεν συλλαμβάνουν το δολοφόνο της;»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις εννέα μήνες μετά τηνανεξιχνίαστη υπόθεση της άτυχης 44χρονης μητέρας

Μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Μία υπόθεση που ακόμη δεν έχει βρει τη λύση της, καθώς ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη ενδεχόμενη δολοφονία δεν έχουν ούτε βρεθεί ούτε συλληφθεί. Δολοφονία ή αυτοκτονία το άλυτο ερώτημα. Στο αναπάντητο -επισήμως- ερώτημα, η απάντηση της οικογένειας της άτυχης Ειρήνης Λαγούδη απαντούν οργισμένα, και απορούν «γιατί εννιά μήνες μετά, δεν έχουν συλληφθεί οι δολοφόνοι». Ο θάνατος- θρίλερ αυτής της γυναίκας έχει συγκλονίσει την ευρύτερη περιοχή και όλους όσοι την γνώριζαν.

Ήταν μία δραστήρια μητέρα. Ένας ζωντανός άνθρωπος γεμάτος όρεξη για ζωή. Το κυρίαρχο ερώτημα είναι πώς βρέθηκε το θύμα στη παραλία Μυρτιάς; Γιατί πραγματοποίησε η ίδια αυτή τη μεγάλη παράκαμψη στον δρόμο προς Αγρίνιο, αφού η Μυρτιά απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα. Και γιατί, υπήρχε στο αυτοκίνητο ένα μπιτόνι με πετρέλαιο. Αν μιλάμε για δολοφονία, πού είναι ο δολοφόνος και γιατι διέφυγε;

Η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη εκφράζει τη μεγάλη της δυσαρέσκεια για το ότι δεν έχουν συλληφθεί ακόμα οι δολοφόνοι της. Η αγανάκτησή τους ξεχειλίζει. Απορούν γιατί εννιά μήνες μετά δεν έχουν συλληφθεί οι δολοφόνοι της. Τι συνέβη στη λίμνη Τριχωνίδα που οδήγησε στον θάνατό της; «Αν ήταν η αδερφή του Πούτιν αντί για την Ειρήνη θα είχε πέσει όλος ο μηχανισμός να βρει τον δολοφόνο και σε μία ημέρα θα τον είχε στα σίδερα» υποστήριξε η οικογένεια στο STAR.

Το μισοκαμένο αυτοκίνητο της άτυχης 44χρονης εδώ και μήνες βρίσκεται σε μάντρα στη Λεωφόρο Αθηνών. Οι ερευνητές της οικογένειας έχουν κάνει δεκάδες αυτοψίες μέσα σε αυτό και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μητέρα των τριών παιδιών δολοφονήθηκε.«Προκύπτει σαφέστατα ότι η υπόθεση δεν είναι απλή.

Υπάρχουν κάποια θέματα, τα οποία παραπέμπουν σε μια ομαλή εξέλιξη του συγκεκριμένου συμβάντος. Αν ήταν μέσα η Λαγούδη και ήθελε να φύγει, ήταν οι πόρτες ανοιχτές, άρα μπορούσε να φύγει. Λοιπόν εκεί υπάρχουν ερωτηματικά» λέει ο Αναστάσιος Δέδες, τεχνικός εμπειρογνώμονας της οικογένειας Λαγούδη. Όσοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση του θανάτου της άτυχης μητέρας επιμένουν ότι η Ειρήνη Λαγούδη το μοιραίο μεσημέρι είχε δώσει ραντεβού με τον ή τους δολοφόνους της.

«Δεν ήταν τυχαίο το ραντεβού εκεί. Δεν έγινε για κάποιο άλλο λόγο. Είχε προσχεδιάσει την ανθρωποκτόνο πρόθεσή του. Το συγκεκριμένο σημείο για να γίνει αποδεκτό ως τόπος συνάντησης από το θύμα πρέπει να υπήρξε πειστικότητα. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του σημείου» λέει ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδριανός Γκούρμπατσης.

Χρονικό υπόθεσης

Η 44χρονη από την Κατοχή βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Δευτέρας (8/1) στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της σε ένα απόμερο σημείο κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα. Η 44χρονη το πρωί του Σαββάτου βρισκόταν στο σπίτι της στην Κατοχή. Το μεσημέρι λίγο μετά τη μία, όπως αποκαλύπτει το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου, έφυγε από το σπίτι της και κατευθύνθηκε προς το Αγρίνιο. Την πήρε τότε τηλέφωνο η μικρότερη κόρη της και τη ρωτάει πού πάει.

Εκείνη της λέει τότε ότι επιστρέφει στο συνεργείο, όπου είχε πάει νωρίτερα το πρωί για να παραλάβει το αυτοκίνητό της, το οποίο είχε αφήσει εκεί για φτιάξιμο. Το αν πήγε στο συνεργείο ή όχι, κανείς δεν γνωρίζει. Πάντως κινήθηκε στο Αγρίνιο, όχι όμως μέσα στην πόλη, αλλά πήγε στον Άγιο Κωνσταντίνο, έναν οικισμό ακριβώς δίπλα στο Αγρίνιο.

Είναι το δεύτερο σημείο όπου η αστυνομία εντόπισε το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου. Από και έπειτα, είναι άγνωστο αν συναντήθηκε με κάποιον. Σε αυτό το σημείο διακόπτει κάθε επικοινωνία μέσω του κινητού και δεν απαντάει σε κανένα τηλεφώνημα.

Οι συγγενείς της ειδοποιούν την αστυνομία και αρχίζει η έρευνα. Η αστυνομία εντοπίζει το τελευταίο στίγμα του κινητού της στην παραλία της Μυρτιάς. Εκεί στον χωματόδρομο που οδηγεί στη λίμνη Τριχωνίδα εντοπίζεται μετά από έρευνα της πυροσβεστικής το αυτοκίνητό της, μέσα στο οποίο βρίσκεται νεκρή η 44χρονη.

Διαβάστε περισσότερα:

Ανατροπή στην υπόθεση Λαγούδη: Η Ειρήνη γνώριζε τους δολοφόνους της

Εξέλιξη - ΣΟΚ στο θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη: Σε ποιου το σπίτι εντοπίστηκε το κινητό της