ΕΛΛΑΔΑ

Μολότοφ και χημικά στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στον Πειραιά

Μολότοφ και χημικά στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στον Πειραιά

Παύλος Φύσσας: Μολότοφ, πέτρες και χημικά αμαύρωσαν τις πορείες για τον Παύλο Φύσσα στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Αγρίνιο και την Πάτρα, την ημέρα που συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του.

Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στην κλούβα των ΜΑΤ που έχει παραταχθεί στο πλάι του Δημοτικού Θεάτρου εμποδίζοντας την πρόβαση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων.

Παράλληλα, σημειώθηκαν καταστροφές σε πολλά καταστήματα στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Παράλληλα επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα, η ένταση ξεκίνησε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατία. Ατομα που συμμετείχαν στην πορεία άρχισαν να πετούν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παρατεταγμένες μπροστά από τα γραφεία.

molotof 3

Επεισόδια και στην Πάτρα

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας, μετά το τέλος της πορείας στην μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Mία ομάδα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έφυγαν από την πλατεία Γεωργίου όπου είχε καταλήξει η πορεία και κινήθηκαν προς την οδό Ερμού, με προορισμό το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης. Στην συνέχεια, η ομάδα των ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, που απάντησαν με την ρίψη χημικών.

Νωρίτερα, ομάδα αγνώστων ατόμων είχε επιτεθεί κατά των γραφείων του κόμματος «Ελληνική Λύση», που βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου.

Επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στο κέντρο του Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε, κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, μία νεαρή γυναίκα, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.

Η Μαγδα Φύσσα στο μνημείο του γιου της

Αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

IMG 5867

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε το πανό της οικογένειας Φύσσα, με την μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, να προπορεύεται. Η Μάγδα Φύσσα κατέφτασε λίγο πριν τις 18:00 στο σημείο που πριν απο πέντε χρόνια έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας, χάιδεψε το μνημείο και άναψε ένα κεράκι στην μνήμη του, εμφανώς συγκινημένη.