ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Σε δύο ξενοδοχεία του Ηρακλείου θα φιλοξενηθούν οι φοιτητές

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Σε δύο ξενοδοχεία του Ηρακλείου θα φιλοξενηθούν οι φοιτητές

Με δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας, θαφιλοξενηθούν προσωρινά σε δύο ξενοδοχεία, οι συνολικά 69 φοιτητές που διέμεναν στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι έμειναν άστεγοι...μετά την χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά.

Σήμερα (24/9) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων του Ηρακλείου και υπό τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που επισκέφθηκε σήμερα την πόλη, ειδικά για την αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης πυρκαγιάς.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε πως άμεσα οι 69 φοιτητές της Εστίας θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία, ενώ θα κινηθούν και οι διαδικασίες προκειμένου να τους καταβληθεί επίδομα ύψους 2.000 ευρώ στον καθένα, ώστε να καλύψουν τις πρώτες κατεπείγουσες ανάγκες τους.

Μεταγενέστερα και όσον αφορά το θέμα της μόνιμης στέγασής τους, θα δρομολογηθεί μια κατάλληλη λύση, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης της επιδότησης ενοικίου.

Μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας Ζώρας ανακοίνωσε πως γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου έχει ήδη διαθέσει ένα σεβαστό ποσό στον λογαριασμό που ανοίχθηκε για τους πυρόπληκτους φοιτητές.

Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται γύρω από τους χώρους Πανεπιστημίου Κρήτης όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη(25/9) κλειστές, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι μετρήσεις της ατμόσφαιρας από τους επιστήμονες του Δημόκριτου και του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μάλιστα, τονίστηκε ότι τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά καθώς οι μετρήσεις για τον αμίαντο δεν βρίσκονται σε επικίνδυνα επίπεδα.

Πέρα από τους φοιτητές της Εστίας, «άστεγο» παραμένει και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Όπως επισήμανε ο κ. Γαβρόγλου εξετάζεται το ενδεχόμενο της οικονομικής ενίσχυσης για τη μεταστέγασή του, η οποία πιθανότατα θα γίνει στα λεγόμενα «λευκά κτίρια» της παλιάς πρυτανείας στις εγκαταστάσεις της Κνωσού που δεν επηρεάστηκαν από τη φωτιά.

ΠΗΓΗ cretapost.gr

Διαβάστε επίσης:

Πύρινη κόλαση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μεγάλες καταστροφές στο κτήριο (vids+pics)