ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνας «Ζορμπάς»: Εντοπίστηκε ο 27χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια

Κυκλώνας «Ζορμπάς»: Εντοπίστηκε ο 27χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια

«Ζορμπάς»: Εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας (01/10) ο νεαρός άνδρας, ο οποίος αγνοείτο από προχθές στο Μαντούδι της Εύβοιας, όταν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά το αυτοκίνητό του. Αγωνιώδεις έρευνες για ζευγάρι, του οποίου αγνοούνται τα ίχνη στην ίδια περιοχή.

ΠΟΥ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Ο νεαρός άνδρας είναι ένας εκ των τριών που αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου (29/09) όταν και ο κυκλώνας «Ζορμπάς» άρχισε να πλήττει με ιδιαίτερη μανία την περιοχή της Εύβοιας.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε σε σταθερό σημείο σε ποταμό μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου στην Εύβοια. Ήταν σε επικοινωνία με τους διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ερπυστριοφόρο για να τον προσεγγίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του μαζί με μια γυναίκα, όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου. Η συνοδηγός πρόλαβε να βγει από το όχημα και ειδοποίησε τις Αρχές.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για το ζευγάρι που συνεχίζει να αγνοείται στην ίδια περιοχή. Και αυτοί βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους, στην περιοχή Πήλι όταν παρασύρθηκαν από χείμαρρο. Το όχημά τους εντοπίστηκε χθες αλλά δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος τους.

Στις έρευνες συμμετέχουν στελέχη της 1ης και 7ης ΕΜΑΚ, ένα ελικόπτερο και drone της Πυροσβεστικής, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, καθώς και δύτες.

Για τον εντοπισμό του 27χρονου, μίλησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, τον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Νεκρός οδηγός στο Βραχάτι

Νεκρός εντοπίστηκε συνταξιούχος αστυνομικός, κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή του Βραχατίου στην Κόρινθο.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη έμφραγμα μέσα στο αυτοκίνητο εν ώρα οδήγησης, σύμφωνα με το korinthostv.gr.

Υπενθυμίζεται ότι, στο νομό Κορινθίας οι ζημιές από την έντονη βροχόπτωση είναι τεράστιες, δρόμοι έκλεισαν, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ προκλήθηκαν και σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Αγωνία για τον 75χρονο κτηνοτρόφο που αγνοείται

Έναν 75χρονο κτηνοτρόφο από τη Βρύναινα Αλμυρού που είχε πάει να μαζέψει τα ζώα του μαζί με τον βοηθό του, αναζητούν από το Σάββατο (29/9), δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας καθώς και εθελοντές.

Ο κτηνοτρόφος μετέβη στην περιοχή «Μέγαλος Λάκος» του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1.500 μέτρα για να μαζέψει το κοπάδι του και να το προστατέψει από την επερχόμενη κακοκαιρία, ωστόσο λόγω της νύχτας και της πυκνής ομίχλης στην περιοχή χάθηκε στη διαδρομή, ενώ ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Συνεχίζει την πορεία του ο «Ζορμπάς»

Ο Μεσογειακός κυκλώνας αναμένεται να συνεχίσει τη βορειοανατολική του πορεία στη διάρκεια της σημερινής μέρας, εξασθενώντας όμως σημαντικά.

Δείτε τον καιρό, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS.

Έτσι, μέχρι αργά το βράδυ, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), οι βροχές θα περιορισθούν στα ανατολικότερα νησιωτικά τμήμα του Αιγαίου και στη Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Βροχές εκδηλώνονται το πρωί της Δευτέρας κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, καθώς ο κυκλώνας στροβιλίζεται ανατολικά των Σποράδων. Τα εντονότερα φαινόμενα εντοπίζονται στην Εύβοια, στο 'Αγιο Όρος, στις Σποράδες και στη Θράκη.

Τα σημερινά μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας, όπως αυτά καταγράφηκαν από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo, σημειώθηκαν στη Στενή Ευβοίας και στην Κύμη (από 47 χιλιοστά σε κάθε περιοχή), αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις εξής περιοχές:

* Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Μαλεσίνας - Θεολόγου του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

* Δημοτικές Ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Ημέρα του Παππού και της Γιαγιάς 2018: Τo doodle της Google για την ημέρα των ηλικιωμένων

Εκτροχιάστηκε τρένο με 285 επιβάτες στον Δομοκό: Προσέκρουσε σε βράχια