ΕΛΛΑΔΑ

Κινηματογραφική καταδίωξη στην Καβάλα: Τουλάχιστον 13 τραυματίες

Κινηματογραφική καταδίωξη στην Καβάλα: Τουλάχιστον 13 τραυματίες

Δύο από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μεταφέρθηκαν δώδεκα μετανάστες και ο οδηγός διακινητής ενός οχήματος, μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν λίγο πριν τις 12.30 σήμερα το μεσημέρι.

Από τους συνολικά δεκατρείς επιβαίνοντες οι δυο είναι σε κρίσιμη κατάσταση χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

Το τροχαίο ατύχημα συνέβη στην παλιά Εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Γαληψού του Δήμου Παγγαίου, όταν το ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο τύπου τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δώδεκα μετανάστες εξετράπη της πορείας του, στη συνέχεια ανετράπη και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου δε σταμάτησε νωρίτερα σε σήμα των ανδρών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Λόγω της μεγάλης ταχύτατος που ανέπτυξε ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και λίγο αργότερα να πάρει φωτιά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χάρη στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών και των αντρών της πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν έγκαιρα όλοι οι μετανάστες μαζί με τον οδηγό και διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Οι δώδεκα μετανάστες είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι κυρίως υπήκοοι Πακιστάν και Σομαλίας, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχει μία γυναίκα κι ένα παιδί.