ΕΛΛΑΔΑ

Ζήσε την Αθήνα στα σημεία: Ο Δήμος Αθηναίων «ζωντανεύει» τη Στοά Εμπόρων

Ζήσε την Αθήνα στα σημεία: Ο Δήμος Αθηναίων «ζωντανεύει» τη Στοά Εμπόρων

Ο Δήμος Αθηναίων έδωσε ζωή στην εμβληματική Στοά Εμπόρων στην οδό Βουλής με 8 καταστήματα που θα λειτουργήσουν ξανά.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης βρέθηκε από νωρίς στο κέντρο και στην Στοά των Εμπόρων όπου συνομίλησε με τους καινούργιους ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Προσιτός και ευδιάθετος ευχήθηκε στους νέους ιδιοκτήτες καλές δουλειές.

Τα 8 νέα καταστήματα θα λειτουργήσουν ξανά στην οδό Βουλής στο πλαίσιο των δράσεων αστικής αναζωογόνησης που υπογράφει το This is Athens του Δήμου Αθηναίων. Τα νέα καταστήματα προστίθενται στα 7 καταστήματα της Πλατείας Θεάτρου, που άνοιξαν τις πόρτες τους στο ευρύ κοινό και συμβάλλουν καθημερινά στην ευρύτερη τόνωση της περιοχής.

Στόχος των δράσεων τόσο στην Πλατεία Θεάτρου όσο και στη Στοά Εμπόρων είναι να ωφεληθεί το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηροπιούνται στις συγκεκριμένες περιοχές, μεταμορφώνοντας τες σε σημεία προσέλκυσης αγοραστικού κοινού και αναγνωρίσιμους κόμβους δημιουργικής δραστηριότητας.

«Είμαι περήφανος γιατί παραδίδουμε ξανά στους πολίτες και στην εμπορική κοινότητα μία φωτεινή, ζωντανή και, προπαντός, ανοιχτή στοά Εμπόρων, με 8 ριζικά νακαινισμένα καταστήματα. Δημιουργούμε στο κέντρο της πόλης έναν πνέυμονα ανάπτυξης και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ένα ιδανικό περιβάλλον όπου νέοι επιχειρηματίες θα μπορούν να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους προσφέροντας παράλληλα στην κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Τα κενά καταστήματα της Στοάς παραχωρούνται στο Δήμο Αθηναίων από τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα λειτουργήσουν με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης.

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 είναι όλοι καλεσμένοι σε μία μεγάλη γιορτή παράλληλων δράσεων, με τίτλο «Ζήσε την Αθήνα στα σημεία», όπου οι δημιουργικές ομάδες των 7 καταστημάτων στην Πλατεία Θεάτρου και οι κοινωνικές επιχειρήσεις των 8 καταστημάτων στη Στοά των Εμπόρων μας υποδέχονται στα δύο νέα σημεία συνάντησης και αγοράς στο κέντρο της πόλης, σε ένα εορταστικό διήμερο με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δρώμενα, μουσική και πολλές εκπλήξεις από το This is Athens.

Διαβάστε επίσης: Χριστούγεννα 2018: Περισσότερες από 230 δωρεάν εκδηλώσεις έρχονται από το Δήμο Αθηναίων