ΠΑΙΔΕΙΑ

Έρχονται οι τσιρλίντερς στα σχολεία - Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Έρχονται οι τσιρλίντερς στα σχολεία - Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας
AP PHOTOS

Τι δηλώνει το υπουργείο Παιδείας για την είσοδο του cheerleading στα ελληνικά σχολεία

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο έδωσε άδεια εισόδου - για τα σχολεία όλων των βαθμίδων - σε εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.), προκειμένου να φέρουν σε επαφή τους μαθητές με το Τσιρλίντινγκ ή αλλιώς με τον ομαδικό αθλητικό χορό.

Το έγγραφο το υπουργείου αναφέρει:

«ΘΕΜΑ: Έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2020-2021.ΣΧΕΤ: α. Το με αριθμ. πρωτ. 62202/Δ5/25.05.2020 έγγραφο με θέμα: «Προγραμματισμός Αδειών Εισόδου σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2020-2021» β. Το με αριθμ. πρωτ. 469/30.06.2020 αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού Χορού (με αριθμ. πρωτ. εισερχ. εγγρ. ΥΠΑΙΘ 83431/Δ5/01.07.2020)

Σε συνέχεια του (α) σχετικού εγγράφου, η Ελληνική Ομοσπονδία Τσίρλιντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού Χορού απέστειλε το ανωτέρω (β) αίτημα για έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων του αθλήματος.

Η Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, εγκρίνει την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες της Π/Θμιας και της Δ/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021 στους προτεινόμενους εκπροσώπους της Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ., οι οποίοι αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα, όπως απεστάλη από την οικεία Ομοσπονδία, εφόσον πληρούνται οι ως κάτω αναφερόμενες προϋποθέσεις».

1) Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.

2) Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

3) Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών/τριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται: Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

4) Κατά την διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση – ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: «Μοντέλο Πάρου» σε Μυτιλήνη και Ζάκυνθο - Ποια μέτρα παρατείνονται