ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ;

ΠΑΙΔΕΙΑ

Κρούσματα σήμερα: Πότε θα αλλάξει η πολιτική για το 50%+1 για τα σχολεία;

Μαθητές δημοτικού σχολείου
Μαθητές δημοτικού σχολείου
Intimenews/Γιάννης Λιάκος

Κρούσματα σήμερα: Τη στιγμή που η πανδημία στη χώρα μας καλπάζει και οι αριθμοί δείχνουν να... ξεφεύγουν, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει επαναξεταστεί  το 50%+1 για το κλείσιμο των σχολικών τμημάτων, τη στιγμή που η Βουλή έκλεισε για ένα κρούσμα.

Γιατί μια σχολική τάξη κλείνει στα 50%+1 κρούσματα, ενώ στη Βουλή αρκεί ένα κρούσμα για να κλείσει;

Τη στιγμή που η πανδημία στη χώρα μας βρίσκεται σε έξαρση και μόλις πριν λίγες ημέρες το 25% των νοσούντων ήταν παιδιά, προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί η απόφαση να μένουν ανοικτά τα σχολικά τμήματα μέχρι να νοσήσει το 50%+1 των μαθητών.

Καθημερινά γύρω μας, οι ειδικοί κάνουν λόγο για «μαύρο» Νοέμβριο στον οποίο μπορεί να φτάσουμε και τα 8.000 κρούσματα ημερησίως, ωστόσο στο υπουργείο... σφυρίζουν αδιάφορα.

Οι «κραυγές» γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών -όπως αποτυπώθηκαν και στο γκάλοπ του Newsbomb.gr- για αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων έχουν πάει... περίπατο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου, με πολύ λιγότερα κρούσματα σε σχέση με σήμερα, το 81% των αναγνωστών του Newsbomb κατέκρινε την... αψυχολόγητη απόφαση της κυρίας Κεραμέως και τόνιζε το προφανές: Πώς ένα σχολικό τμήμα 25 παιδιών είναι «ασφαλές» να λειτουργεί με 12 κρούσματα κορονοϊού και στα 13 να κλείνει;

Το παράδοξο δε της όλη κατάστασης είναι το γεγονός πως μια σχολική τάξη εξακολουθεί να κλείνει στα 50%+1 κρούσματα, ενώ στη Βουλή αρκεί μόλις ένα κρούσμα! Ο λόγος για την άμεση διακοπή της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση ότι ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, με τη Βουλή μάλιστα να κλείνει τελείως για μία ημέρα.

«Αν εξετάσουμε τι πρέπει να γίνει για να κλείσει η Βουλή και τι πρέπει να γίνει για να κλείσει ένα σχολείο, θεωρώ ότι είναι υπερβολικό τη στιγμή που ένα σχολείο κλείνει όταν είναι θετικό στον κορονοϊό το 50%+1 του αριθμού των μαθητών, η Βουλή να κλείνει με μόλις ένα κρούσμα. Αλλά και στα σχολεία θεωρώ πως οι επικεφαλής, αν δουν πως τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς ή έχουν τέτοια τάση, έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τον τρόπο που θα γίνεται το μάθημα προκειμένου όλοι να είναι ασφαλείς», τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος από την πλευρά του σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr μαζί του.

To ερώτημα πού προκύπτει λοιπόν με την πανδημία να γιγαντώνεται καθημερινά, με τα παιδιά να νοσούν κανονικότατα και με τις κλινικές να ασφυκτιόυν είναι το εξής: Υπάρχει άλλη αντιμετώπιση για τα παιδιά και άλλοι για τους (εμβολιασμένους) βουλευτές;

Κι ακόμα ένα... Θα προκύψει επανεξέταση του μέτρου για την επιτροπή των ειδικών ή θα διατηρηθεί η λογική της ανεξέλεγκτης αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Καιρός – Αρναούτογλου: Μεγάλο καιρικό σασπένς από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά

Βουλή: Πώς έγινε η τραγωδία με τον πεζό - Παρασύρθηκε από δύο οχήματα ο 69χρονος