ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για 8.000 μολύνσεις την ημέρα - Τι λέει ο Δ. Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για 8.000 μολύνσεις την ημέρα  - Τι λέει ο Δ. Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr
Intime - Φωτογραφία αρχείου

Δραματικές είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού

Άκρως ανησυχητικές είναι οι νέες προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ο καθηγητής, μιλώντας στο Newsbomb.gr, επεσήμανε πως σύμφωνα με τις προβλέψεις του, τα κρούσματα μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα αυξάνονται συνεχώς και θα προσεγγίζουν τα 8.000 ημερησίως.

«Υπολογίζουμε πως μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα αυξάνονται. Θα φθάσουμε στο σημείο να έχουμε 8.000 κρούσματα την ημέρα. Παράλληλα αυξητική θα είναι η τροχιά των δεικτών που αφορούν στους θανάτους και στους εμβολιασμένους» σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο καθηγητής πρόσθεσε πως η λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι κυρίως ο εμβολιασμός αλλά και η τήρηση των μέτρων προστασίας και υγιεινής.

«Πρέπει να φοράμε μάσκες και να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις μεταξύ των ατόμων. Όπως πάνε τα πράγματα θεωρώ πως σε κάποιες περιοχές, όπως στη Θεσσαλονίκη, θα χρειαστούν επιπλέον κλίνες» κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

Υπενθυμίζεται πως χθες Κυριακή 7 Νοεμβρίου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 4.307 νέα περιστατικά Covid-19. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 470 ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 52 νέοι θάνατοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Αττική; Τέσσερις σεισμολόγοι απαντούν στο Newsbomb.gr

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο και με βίασε» - Σοκάρουν οι καταθέσεις κατά γνωστού ηθοποιού

Σκόπια - «Βάζει φωτιές» ο Μίτσκοσκι: Δηλώνει πως δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ τη νέα ονομασία