ΠΑΙΔΕΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση Πέμπτη και Παρασκευή στα κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση Πέμπτη και Παρασκευή στα κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Με τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα μαθήματα στα κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Με τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα όπου υπάρχουν κλειστά σχολεία αύριο, Πέμπτη, και μεθαύριο, Παρασκευή, λόγω της κακοκαιρίας όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Όπως σημειώνεται «η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων)».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη τα σχολεία θα μείνουν κλειστά επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το Newsbomb.gr.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας έδωσε διευκρινίσεις και για τα self test που δεν έχουν γίνει στους μαθητές των σχολείων που έμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα σε όσα σχολεία επαναλειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη, οι μαθητές θα κάνουν το self test σήμερα Τετάρτη ή το αργότερο αύριο το πρωί πριν πάνε στο σχολείο.

«Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή)» προσθέτει το υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τα κλειστά σχολεία και την τηλεκπαίδευση

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

• Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

• Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

• Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τα κλειστά σχολεία

Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και δε θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία και την Πέμπτη στην Αττική - Επιβεβαιώση Newsbomb.gr

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πληροφορίες για κλειστά σχολεία και αύριο εξαιτίας του παγετού