ΠΑΙΔΕΙΑ

Κλειστά σχολεία αύριο (10/03): Ποια δεν θα λειτουργήσουν λόγω της κακοκαιρίας (ΛΙΣΤΑ)

Κλειστά σχολεία αύριο (10/03) αλλά με τηλεκπαίδευση
Δείτε την αναλυτική λίστα με τα κλειστά σχολεία την Πέμπτη
Intime News

Κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές τη χώρας λόγω της κακοκαιρίας - Δείτε αναλυτικά τη λίστα - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στα σχολεία που θα κλείσουν

Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι στη χώρα αποφασίζουν το κλείσιμο των σχολείων, προληπτικά, έτσι ώστε να περάσει το κύμα κακοκαιρίας. Μάλιστα, με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρου Κόπτση, «τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Διευκρινίζεται, ότι η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.

Νωρίτερα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους αποφασίστηκε για την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν την Πέμπτη δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.
  • Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου θα παραμείνουν όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας (κλειστά).
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα θα είναι κλειστά:

Στον Δήμο Ηλιούπολης

  • τα Νηπιαγωγεία: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο, 23ο
  • τα Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο
  • τα Γυμνάσια: 1ο & 2ο
  • τα Λύκεια: 1ο & 3ο

Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας: Το 4ο και το 9ο Δημοτικό καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέα.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα (εκτός των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα των οποίων τα κλειστά σχολεία αναφέρονται παραπάνω)
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
  • Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Κλειστοί θα παραμείνουν προληπτικά όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) την Πέμπτη, στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου και Ανατολικού Τομέα Αττικής, καθώς και στο Δήμο Φυλής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.

Δήμος Θηβών

Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη. Οι παιδικοί σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Κοινότητες Κυριακίου και Αγίας Τριάδας θα είναι κλειστά την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές αυτές.

Δήμος Δομοκού

Τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, στις Δημοτικές Ενότητες Δομοκού, Θεσσαλιώτιδος και Ξυνιάδος, για την Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, αποφάσισε ο δήμαρχος Δομοκού Χ. Λιόλιος.

Δήμος Καρπενησίου

Την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ.Ε. Φουρνάς θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και το οδικό δίκτυο.

Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας

Λόγω των καιρικών συνθηκών την Πέμπτη, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας.

Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού την Πέμπτη 10 Μαρτίου και την Παρασκευή 11 Μαρτίου Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και του Ειδικού Σχολείου Λεπούρων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Την ίδια ώρα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκιδέων, δηλαδή όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

Τέλος, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη οι σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων του Δήμου Ερέτριας.

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Κοζάνης

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης, αναστέλλεται και η λειτουργία των Εσπερινών Γυμνασίων, Λυκείων, Εσπερινών ΕΠΑΛ την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κοζάνης.

Παράλληλα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15 π.μ. Οι Παιδικοί, Βρεφικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παράλληλα, τα σχολεία του Δήμου Βελβεντού θα λειτουργήσουν στις 10 π.μ. καθώς και οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) του Δήμου Βοΐου, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή. Οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο Γρεβενών, με απόφαση του Δημάρχου κ. Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν την στις 09:15 ενώ μία ώρα νωρίτερα θα λήξουν τα μαθήματα των εσπερινών γυμνασίων και λυκείων. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Αττική Οδό - Τι αποφασίστηκε