ΠΑΙΔΕΙΑ

Έδεσσα - Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Έδεσσα - Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών, εκπροσώπων παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, μαθητών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

Με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Έδεσσας κα. Μαρία Βλάχου – Κατσάρα, ο Υποδιοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Ταξίαρχος κ. Κυριάκος Δημήτριος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Έδεσσας κ. Σεραφείμ Παπαδόπουλος, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας κ. Παναγιώτης Φωστηρόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών κ.ά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την πραγματοποίηση επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του Πολυτεχνείου και ακολούθησε η εκφώνηση ομιλίας με το χρονικό των γεγονότων από την εκπαιδευτικό κα. Ευσεβία Ψαρά. Η κα. Ψαρά αναφέρθηκε στα γεγονότα της κατάληψης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973, στους αγώνες για την παλινόρθωση της δημοκρατίας στους οποίους πρωτοστάτησαν οι φοιτητές και τόνισε ότι η «η νίκη των φοιτητών, ήταν νίκη του ελληνικού λαού». Ακόμη, επισήμανε την ευθύνη της πολιτείας για το μέλλον της νέας γενιάς η οποία δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει τα όνειρά της λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ακολουθεί μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

Οι αγώνες των φοιτητών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για την επαναφορά της Δημοκρατίας, μας εμπνέουν και μας δείχνουν το δρόμο για μία ενεργητική συμμετοχή στα κοινά.

Ο αγώνας για κοινωνική ισοτιμία, για πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, όπως η παιδεία και η υγεία και η εξασφάλιση προοπτικών για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη είναι διαρκής.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι αντέχουν στις δυσκολίες και, όταν παραμένουν αλληλέγγυοι, πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Η νέα γενιά πάντοτε πρωτοστατεί στους αγώνες για βελτίωση και αλλαγή. Η πολιτεία οφείλει να αφουγκραστεί τις ανάγκες των νέων και, με τις δράσεις της, να τους προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον.

Σχετικές ειδήσεις