ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πρώην δημοτικός σύμβουλος ένας από τους απαγωγείς

Πρώην δημοτικός σύμβουλος ένας από τους απαγωγείς

Το τρίτο μέλος της συμμορίας των απαγωγέων της 27χρονης ανιψιάς του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη ψάχνουν οι αστυνομικοί.

Το άτομο αυτό είναι Αλβανός, περίπου 40 ετών και έπαιξε το ρόλο του «δεσμοφύλακα» της 27χρονης στο κρησφύγετο στη Λούτσα, με τους συνεργούς του να τον φωνάζουν Αλέκο. Η φοιτήτρια είπε στους αστυνομικούς ότι πιθανότατα μπορεί να τον αναγνωρίσει, καθώς η κουκούλα που της φορούσαν οι δράστες όσο την είχαν αιχμάλωτη, ήταν διάφανη και έτσι μπορούσε να διακρίνει χαρακτηριστικά προσώπου.

Τι είπαν στους αστυνομικούς οι απαγωγείς

Οι δύο συλληφθέντες όχι μόνο δεν είναι σεσημασμένοι κακοποιοί, αλλά είναι πρόσωπα υπεράνω υποψίας. Οικογενειάρχες, που κανείς από το περιβάλλον τους δεν είχε καταλάβει ότι σχεδίαζαν απαγωγή εδώ και έξι μήνες! Ο 53χρονος, ο οποίος έχει καταγωγή από το Καζακστάν, είχε ασχοληθεί μάλιστα και με τα κοινά, καθώς είχε βγει δύο φορές δημοτικός σύμβουλος στο Μενίδι, ενώ είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος περιβάλλοντος!
Ο 48χρονος, ο οποίος θεωρείται από την αστυνομία ως ο «εγκέφαλος» της απαγωγής είπε σύμφωνα με πληροφορίες στους αστυνομικούς, ότι είχε αποφασίσει να ρίξει στη μοιρασιά τους συνεργούς του:

«Σκόπευα να μην δώσω το μερίδιο από τα λύτρα στους άλλους δύο, γι αυτό και κρατούσα τις 82.500 ευρώ στο σπίτι μου. Τους είχα πει μάλιστα ότι απελευθέρωσα την κοπέλα χωρίς να πάρουμε τελικά λύτρα από την οικογένεια της». Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο 48χρονος φέρεται να είπε στην 27χρονη στην κατάθεσή της να πει πως δεν έλαβαν χρήματα από τους συγγενείς της ως λύτρα.

Όσον αφορά στο γιατί έκανε την απαγωγή ο δράστης είπε στην Ασφάλεια:

«Αντιμετώπιζα σοβαρά οικονομικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Στη δουλειά μου, στη μεταφορική εταιρεία είχε έρθει κάποιες φορές ο πατέρας της 27χρονης καθώς είναι φίλοι με το αφεντικό μου. Μία ημέρα άκουσα ότι είναι γαμπρός του εφοπλιστή Γιάννη Καϋμενάκη. Έμαθα το όνομα της κοπέλας και στη συνέχεια βρήκα τα υπόλοιπα στοιχεία της αλλά και τη φωτογραφία της στο Facebook. Το σχέδιο της απαγωγής το είπα στον 53χρονο φίλο μου, το κόλπο το ετοιμάζαμε εδώ και έξι μήνες».

Ο 53χρονος ο οποίος διατηρεί καφετέρια - μπαρ μαζί με το γιο του στο Μενίδι στην προανακριτική του απολογία στην Αστυνομία ανέφερε:

«Την απαγωγή την σχεδίασε και την οργάνωσε ο 48χρονος, εγώ ήμουν απλώς συνεργός. Το βράδυ της απαγωγής ήμουν παρών στην Κυψέλη, όταν όμως μεταφέραμε την κοπέλα στο σπίτι στη Λούτσα εγώ έφυγα και δεν ξαναπήγα εκεί. Ο Αλβανός με το όνομα Αλέκος ήταν ο φύλακας της 27χρονης και τις δέκα ημέρες που κρατήθηκε όμηρος. Τον Αλέκο τον γνωρίζω ελάχιστα, απ’ ότι ξέρω βρίσκεται τον περισσότερο καιρό στην Αλβανία».

Σχετικές ειδήσεις