ΠΑΙΔΕΙΑ

«Όχι» πρυτάνεων στον καθορισμό των εισακτέων φοιτητών

«Όχι» πρυτάνεων στον καθορισμό των εισακτέων φοιτητών

Αρνητικοί εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πρόταση του υπουργού Παιδείας να καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων, αλλά και των μετεγγραφών στα πανεπιστήμια και τα ΑΕΙ από τα ίδια τα Ιδρύματα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των επιμέρους οργάνων του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ, οι πρυτάνεις ξεκαθάρισαν πως μια τέτοια αρμοδιότητα πρέπει να συνδέεται με τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους τα Ιδρύματα. Παράλληλα, αντιπρότειναν ο αριθμός των εισακτέων να καθοριστεί σε βάθος τετραετίας και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

«Για το θέμα του καθορισμού του αριθμού των εισαγόμενων στα πανεπιστήμια, η Σύνοδος θεωρεί ότι είναι σκόπιμο και πρέπει να διευθετηθεί στο πλαίσιο του νόμου, όπως αυτός ισχύει, δηλαδή στη βάση προγραμματικών συμφωνιών τετραετούς διαρκείας, καθώς ο αριθμός των εισαγόμενων συναρτάται απόλυτα με τις δυνατότητες υλικοτεχνικής υποδομής, οικονομικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού», ανέφερε ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων Κώστας Γάτσιος, θέση εξάλλου που διατυπώθηκε στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και υποστηρίχθηκε σήμερα και από τους εκπροσώπους των ΤΕΙ.

Ρoή Ειδήσεων