ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου: Η είσοδος στα πανεπιστήμια είναι ανεξέλεγκτη

Διαμαντοπούλου: Η είσοδος στα πανεπιστήμια είναι ανεξέλεγκτη

Την τοποθέτηση όλων, από τον υπουργό Παιδείας μέχρι τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε σχέση με τις συνθήκες εισόδου στα ελληνικά πανεπιστήμια ζητεί με ανάρτηση στο Facebook η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το πώς θα λειτουργήσει το πανεπιστήμιο και το πώς θα ανοίγουν και θα κλείνουν οι πόρτες του, ή τι είδους φύλαξη θα έχει, «μόνο στα απολυταρχικά καθεστώτα το αποφασίζει η κυβέρνηση ή τα κόμματα».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει ότι η πολιτεία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του νόμου ο οποίος δίνει την ευθύνη λειτουργίας του πανεπιστημίου στις πρυτανικές αρχές και στη Σύγκλητο.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρό πανεπιστημιακό ίδρυμα από την Κίνα μέχρι την Αμερική και από τη Σουηδία μέχρι την Κύπρο που όσοι εισέρχονται στον πανεπιστημιακό χώρο δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το πανεπιστημιακό πάσο, ή να αφήσουν την ταυτότητά τους... και δεν εννοώ την κομματική», σημειώνει, και προσθέτει:

«Τι συμβαίνει λοιπόν τις τελευταίες μέρες; Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – (την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση και τη συνδικαλιστική του έκφραση), στα πανεπιστήμια μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει, όποτε θέλει και να κάνει ό,τι θέλει (από το να βάφει τους τοίχους μέχρι να καταστρέφει υπολογιστές και να προπηλακίζει καθηγητές) τα παραπάνω δεν ισχύουν όταν οι ομάδες που ο ίδιος καθοδηγεί, αποφασίζουν να βάλουν λουκέτα ή να μην επιτρέψουν την είσοδο καθηγητών και φοιτητών έως την ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων τους. Η «ελεύθερη» δηλαδή, είσοδος εξαρτάται από τις αποφάσεις εξωπανεπιστημιακών οργάνων. Η ευθύνη όσων συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το Πανεπιστήμιο για επαναστατική γυμναστική στις οθόνες είναι τεράστια».