Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες στο Αριστοτέλειο

Νεφέλη Σκαρλίδου Νεφέλη Σκαρλίδου

Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες στο Αριστοτέλειο

Σοβαρά επεισόδια, με έναν τραυματία, είναι σε εξέλιξη το απόγευμα της Πέμπτης (19/03) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 100 άτομα, νεαρής ηλικίας, ντυμένα στα μαύρα, επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα της αίθουσας, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος, στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ. Στη διάρκεια των επεισοδίων ένας φύλακας τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αν. καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος ενημέρωσε για το συμβάν την Εισαγγελία.

Τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ παραμένουν στην αίθουσα συνεδρίασης. Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας δεν παρίστατο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό.

Προς εκτόνωση τα επεισόδια

Στο μεταξύ, γίνεται προσπάθεια να εκκενωθεί το κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να αποχωρήσουν με ασφάλεια οι εργαζόμενοι και τα μέλη της Συγκλήτου, που είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό.

Η Αναπληρώτρια Πρύτανη Ανθρώπινων Πόρων, καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Παρασκευή Αργυροπούλου - Πατάκα, με δηλώσεις στο ΑΠΕ- ΜΠΕ είπε ότι έπειτα από σχετικές διαπραγματεύσεις οι φοιτητές έχουν πλέον κατέβει στο ισόγειο του κτιρίου, όμως οι εργαζόμενοι και τα μέλη της Συγκλήτου στον 7ο όροφο παραμένουν εγκλωβισμένοι, καθώς οι φοιτητές, στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν την πόρτα, προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στην κλειδαριά, που μπλόκαρε, γι' αυτό και κλήθηκε κλειδαράς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την κ. Πατάκα, υπήρξε και δεύτερος φύλακας που τραυματίστηκε, ενώ από τη στιγμή που υπήρξαν οι τραυματισμοί, αλλά και μία απόπειρα να παραβιαστεί η πόρτα του 7ου με φωτιά, ενημερώθηκε και η αστυνομία, που όμως δεν έχει παρέμβει.

«Προτεραιότητα είναι να μπορέσει το προσωπικό που έχει εγκλωβιστεί στον 7ο όροφο, να αποχωρήσει με ασφάλεια από το κτίριο. Όμως το κτίριο δε μπορεί να εκκενωθεί, αν δεν ανοίξει η πόρτα, που προσπάθησαν να καταστρέψουν οι φοιτητές και αν δεν αποχωρήσουν όσοι παραμένουν στις σκάλες», ανέφερε η κ Πατάκα, προσθέτοντας ότι «για κανένα αίτημα, δε μπορούμε να δεχθούμε να κινδυνεύουν εργαζόμενοι στον χώρο εργασίας τους, να τραυματίζονται φύλακες, ή να βάζουν χαρτιά με φωτιά στη μοκέτα έξω από την πόρτα».

Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες στο Αριστοτέλειο
01
Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες στο Αριστοτέλειο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved