ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπεράσπιση Παπακωνσταντίνου: Η διαγραφή προεκλήθη από άλλον!

Υπεράσπιση Παπακωνσταντίνου: Η διαγραφή προεκλήθη από άλλον!

Με την αγόρευση και του τελευταίου εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν πρέπει και δεν μπορεί να κηρυχθεί ένοχος με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τα νομικά επιχειρήματα», είπε ο κ. Βασίλης Δημακόπουλος και συνέχισε «δεν μπορεί να αποδίδεται στον πρώην υπουργό δόλος και σκοπιμότητα». Όσο για τη διαγραφή των αρχείων με λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού από τη λίστα ο κ. Δημακόπουλος ανέφερε «ότι η διαγραφή προεκλήθη από άλλον» προκειμένου να βλάψει τον υπουργό. «Δυστυχώς, αυτοί που ήθελαν να βλάψουν τον πρώην υπουργό ήταν πολλοί ανώνυμοι και επώνυμοι».

«Φθάσαμε στο σημείο», είπε ο κ. Δημακόπουλος, «όποιος ενδιαφέρθηκε για τη χώρα να τον φωνάζουμε Τσολάκογλου, Μερκελιστή, και άλλα. Φθάσαμε στο σημείο να έχουν καεί άνθρωποι μέσα σε τράπεζα και πολλοί, δυστυχώς, να μιλούν για δικαιώματα και για διεκδικήσεις».

Σχετικά με τη στάση του πρώην υπουργού, αναφέρθηκε ότι «λοιδορήθηκε, εξευτελίστηκε από ΜΜΕ και υπέστην τις όποιες λοιδορίες με ψυχραιμία και με αξιοπρέπεια» παρότι «δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι ο πρώην υπουργός διέγραψε τα εν λόγω αρχεία».

Αναφορικά με το θέμα της λεγομένης παραγραφής των αδικημάτων του πρώην υπουργού (παρέλευση της αποσβετικής προθεσμίας) ο κ. Δημακόπουλος υποστήριξε ότι έχει επέλθει παραγραφή (έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία).

Ειδικότερα , ο κ. Δημακόπουλος, αναφέρθηκε στη διπλή εκλογική αναμέτρηση της άνοιξης του 2012 και υποστήριξε ότι η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου έστω κι αν λειτούργησε για δύο μόνον ημέρες, μπορούσε να εκτελέσει τα καθήκοντά της και εξ αυτού τα αδικήματα του πρώην υπουργού έχουν παραγραφεί.

Ο πρώην υπουργός είπε ο κ. Δημακόπουλος, «δεν έθεσε θέμα παραγραφής κατά τη διάρκεια της προδικασίας, ούτε και τώρα», αλλά το θέμα τίθεται , πρόσθεσε, «διότι άλλως θα είχαμε ως συνήγοροι διαπράξει το αδίκημα της απιστίας».

Σχετικές ειδήσεις