ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά τη Δευτέρα (25/5)

Πανελλήνιες 2015: Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά τη Δευτέρα (25/5)

Με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών της Θεωρητικής Κατεύθυνσης και των Μαθηματικών για τη Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση συνεχίζονται τη Δευτέρα (25/5/2015) οι πανελλήνιες εξετάσεις το 2015.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία των εξετάσεων θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους, την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό

Επίσης στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να προσέξουν στα Αρχαία Ελληνικά οι υποψήφιοι

Σε ένα μάθημα που παραδοσιακά δεν συγκεντρώνει υψηλές βαθμολογίες, αλλά αποτελεί βαρόμετρο για την εισαγωγή στις υψηλόβαθμες σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο διδαγμένο κείμενο.

Αρχικά, πρέπει να διευρύνουμε την εκφώνηση υπογραμμίζοντας τις λέξεις – κλειδιά, ώστε να κατανοήσουμε ακριβώς τα ζητούμενα.

Αρχίζουμε με το πιο εύκολο ζητούμενο και προχωράμε προς το πιο δύσκολο, απαιτητικό και χρονοβόρο. Άρα, αρχίζουμε με εισαγωγή, λεξιλογικές ασκήσεις, μετάφραση.

Πριν αρχίσουμε να γράφουμε ανακαλούμε στη μνήμη μας τόσο την παράγραφο που απαιτείται να γράψουμε στην εισαγωγή όσο και στη μετάφραση.

Προσεκτική μετάφραση που να αποδίδει το ύφος του συγγραφέα.

Συστηματική μελέτη και γνώση των εισαγωγών και ερμηνευτικών σχολίων.

«Κλειδιά» για την επιτυχία, εκτός από την προετοιμασία, είναι και η καλή ψυχολογία, η «αποβολή» του άγχους και η ψυχραιμία.

Συγκεκριμένα, για τη βέλτιστη απόδοση των μαθητών, υπάρχουν μερικά μυστικά:

  • Την τελευταία ημέρα δεν επιμένουμε σε όλη την ύλη και αφήνουμε για το τέλος όσα κεφάλαια αισθανόμαστε ότι γνωρίζουμε καλύτερα.
  • Επιμένουμε σε όσα αισθανόμαστε ότι δεν κατέχουμε καλά
  • Παρακολουθούμε με συνέπεια τα επαναληπτικά μαθήματα του φροντιστηρίου
  • Δεν σπαταλάμε δυνάμεις ξενυχτώντας. Φροντίζουμε να πέσουμε για ύπνο νωρίς για να προσέλθουμε ξεκούραστοι και να ανταποκριθούμε στην πολύωρη διαδικασία.
  • Αποφεύγουμε προστριβές, συγκρούσεις και όσα άτομα μας μεταδίδουν το άγχος τους.
  • Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες και τα ερωτήματα κάθε θέματος.
  • Αν κάποιο θέμα μας δυσκολέψει και κολλήσουμε, καλύτερα να προχωρήσουμε σε άλλο. Γυρίζουμε σε αυτό που μας δυσκολεύει, όταν τελειώσουμε με τα υπόλοιπα.
  • Παίρνουμε μαζί μας στο εξεταστικό κέντρο νερό ή ένα χυμό.

Το πρόγραμμα για τα μαθήματα που απομένουν έχει ως εξής:

ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄)

Τέταρτη 27/5: Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Παρασκευή 29/5: Ιστορία, Φυσική

Τρίτη 2/6: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων 2015 για ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (Ομάδες Α΄ & Β΄)

Τετάρτη 17/6: Αγγλικά

Πέμπτη 18/6: Ελεύθερο Σχέδιο

Παρασκευή 19/6: Γραμμικό Σχέδιο

Σάββατο 20/6: Γαλλικά, Ισπανικά

Δευτέρα 22/6: Αρμονία

Τρίτη 23/6: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων

Τέταρτη 24/6: Γερμανικά, Ιταλικά

ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄)

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στο αρχιτεκτονικό σχέδιο, στοιχεία μηχανών, δίκτυα υπολογιστών ΙΙ, στοιχεία ανατομίας φυσιολογίας ΙΙ, βοηθητικά μηχανήματα ΙΙ.

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ, στις γραμματικές εφαρμογές, στις εγκαταστάσεις κλιματισμού, στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, στις ανθοκηπευτικές καλλιέργειες και τις ηλεκτρικές μηχανές.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στα στοιχεία σχεδιασμού κεντρικών θερμάσεων, στο δομημένο προγραμματισμό, στην αγωγή προσχολικής ηλικίας, στοιχεία παθολογίας και οικοδομική.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, στη Ναυσιπολοϊα ΙΙ, στις μηχανές εσωτερικής καύσης ΙΙ, στη φυτική παραγωγή, στις αρχές επεξεργασίας τροφίμων και στα στοιχεία αιματολογίας, αιμοδοσίας. Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, στα συστήματα ψηφιακών ηλεκτρονικών, στην τεχνολογία εκτυπώσεων, μηχανές πλοίου Ι, αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων και διαμόρφωση τοπίου.

Τέλος, στις 9 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στις σύγχρονες γεωργικές επιχειρήσεις, στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, στις εγκαταστάσεις ψύξης, ηλεκτροτεχνία ΙΙ και στη μεταφορά φορτίων.

Το Newsbomb.gr θα βρίσκεται για μια ακόμα χρονιά στο πλευρό των μαθητών και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝΕΟ», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2015 και για τις απαντήσεις τους, καθώς και για τις Βάσεις 2015 μόλις ολοκληρωθούν οι Πανελλαδικές 2015.

Ρoή Ειδήσεων