ΠΑΙΔΕΙΑ

Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο

Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο

Μέσα στα 924 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια σύμφωνα με έναν διεθνώς αναγνωρισμένο κατάλογο.

Ένας κατάλογος που περιλαμβάνει τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, όπως αυτά προέκυψαν μέσα από την εξέταση των στοιχείων 4.000 ανώτατων ιδρυμάτων, δημοσιεύτηκε από το National Taiwan University.

Παρόντα σε αυτό τον κατάλογο είναι τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που καταλαμβάνει την 217η θέση, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην 344η, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην 490η και το Πανεπιστήμιο Κρήτης την 495η.

Μάλιστα, το ΕΚΠΑ, αν συνυπολογισθεί πλήρως ως κριτήριο ο αριθμός των τμημάτων του, τοποθετείται στην 196η θέση.

Παράλληλα, σε επιμέρους τομείς η κατάταξη για το ΕΚΠΑ είναι ακόμα υψηλότερη: 76η θέση στην Φαρμακολογία και Τοξικολογία, 134η θέση στην Ιατρική, 171η θέση στη Φυσική.

Την πρώτη πεντάδα στην κατάταξη καταλαμβάνουν το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το πανεπιστήμιο του Τορόντο, το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το πανεπιστήμιο Washington-Seattle.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία, η αξιολόγηση του National Taiwan University βασίζεται κυρίως στο ερευνητικό έργο που παράγεται και δημοσιεύεται σε κάθε ίδρυμα, στην απήχηση που επιτυγχάνουν οι δημοσιευμένες εργασίες, καθώς και στην τελική ιδιαίτερη διάκρισή τους.

Σχετικές ειδήσεις