ΠΑΙΔΕΙΑ

Απεργούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Απεργούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η απεργία που πραγματοποιούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, είναι μια κίνηση συμπαράστασης στους 14 συναδέλφους τους που διώκονται για την απεργία κατά της διαθεσιμότητας το 2013, που κράτησε 3,5 μήνες.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης-διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν στάσεις εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αίτημα την «παύση της δίωξης της απεργίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα τετραήμερη απεργία -από σήμερα έως την Πέμπτη 15/10- πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιδρώντας στην μεταφορά της ημερομηνίας εκδίκασης των αγωγών που έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο και καταγγέλλοντας ότι το ΕΚΠΑ προτίθεται να δημιουργήσει μελλοντικές νέες συμβάσεις, σημειώνοντας ότι αυτές θα έχουν «επαχθείς όρους».

Τον περασμένο Μάιο, το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε δικαιώσει τους συμβασιούχους στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, αναγνωρίζοντας ότι οι αιτούντες συνδέονται με το ΕΚΠΑ «με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου».

Οι συμβασιούχοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ, ενώ θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις