Φίλης: Η κοινωνία πρέπει να εμπιστευθεί το δημόσιο σχολείο

Newsbomb

Έκκληση προς τους πολίτες να εμπιστευθούν το δημόσιο σχολείο, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό», στο Star.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι το δημόσιο σχολείο είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας και τόνισε τον κίνδυνο που διατρέχει η κοινωνία στην περίπτωση συνέχειας της απαξίωσης του, ενώ επεσήμανε ότι η ηγεσία του υπουργείου είναι στο πλευρό των γονέων, των μαθητών και των δασκάλων.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα κενά στην εκπαίδευση, ο υπουργός επεσήμανε ότι οι προσλήψεις των αναπληρωτών φέτος θα είναι σε ποσοστό αυξημένες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι και επανέλαβε ότι αναλόγως της εξέλιξης των δημοσιονομικών της χώρας, θα προχωρήσει, αν είναι δυνατόν και από του χρόνου, σε μόνιμους διορισμούς.

Επίσης, επέμεινε ότι θα μειωθεί ο αριθμός των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και εξήγγειλε την δημιουργία επιτροπής υπηρεσιακών μεταβολών, ούτως ώστε μέχρι το Μάιο να γνωρίζει το υπουργείο πού είναι αποσπασμένοι οι εκπαιδευτικοί.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved