ΠΑΙΔΕΙΑ

Deree – The American College of Greece

Deree – The American College of Greece

Οι εκπρόσωποι τουDeree – The American College of Greeceαπαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η φοίτηση στη σχολή τους και τη σχέση τους με την αγορά εργασίας.

Ποιος είναι ο επιστημονικός τομέας που δίνετε περισσότερη έμφαση;

Το Deree προσφέρει 27 προπτυχιακά προγράμματα μέσω τριών σχολών που καλύπτουν πλήθος επιστημονικών πεδίων, από τη διοίκηση επιχειρήσεων και την επικοινωνία, ως την πληροφορική και τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες.

Μπορεί το Deree να είναι γνωστό γιατί πολλοί το επέλεξαν παλαιότερα για σπουδές business, αλλά είναι λιγότερο γνωστό π.χ. το ότι ήταν το πρώτο ίδρυμα στην Ελλάδα που πρόσφερε πρόγραμμα Ψυχολογίας ή ότι οι απόφοιτοί του προτιμώνται από την αγορά εργασίας σε πολλούς άλλους τομείς. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί εκεί που δίδεται έμφαση στο Deree είναι η ολοκληρωμένη εκπαίδευση: Καλλιέργεια γνώσης αλλά και ανάπτυξη δεξιοτήτων, ακαδημαϊκές αλλά και επαγγελματικές ευκαιρίες, ενασχόληση του φοιτητή με τη σχολή αλλά και με συμμετοχή στη φοιτητική κοινότητα.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα σε επίπεδο σπουδών;

Ένα πολύ βασικό πλεονέκτημα του αμερικανικού συστήματος είναι η δομή των σπουδών που επιτρέπει στον φοιτητή να ξεκινήσει τις σπουδές, ακόμη κι αν δεν έχει αποφασίσει 100% σχετικά με την κατεύθυνσή του: Στο πρώτο έτος σπουδών, ο φοιτητής παρακολουθεί μαθήματα Γενικής Εκπαίδευσης από διάφορους τομείς που του επιτρέπουν να εξερευνήσει πολλά επιστημονικά πεδία και να επιλέξει αυτό το οποίο ταιριάζει στις επιδιώξεις και τις ικανότητές του.

Τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά στα αγγλικά, προετοιμάζοντας κατάλληλα τους φοιτητές για την ένταξή τους στην παγκόσμια αγορά εργασίας και – βέβαια- για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί η φύση του αμερικανικού συστήματος, που απαιτεί ενεργή συμμετοχή του φοιτητή στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και ολοκλήρωση ομαδικών και ατομικών projects που βοηθούν κάθε φοιτητή να καλλιεργήσει – πέραν της γνώσης – σημαντικά soft skills, όπως η επικοινωνιακή δεξιότητα και η διαχείριση χρόνου.

Εξάλλου, το μικρό μέγεθος των τάξεων επιτρέπει την εξατομικευμένη παρακολούθηση της εξέλιξης κάθε φοιτητή, ενώ υπάρχει ακαδημαϊκός σύμβουλος που καθοδηγεί τα παιδιά ως προς τα μαθήματα που πρέπει να παρακολουθήσουν, ανάλογα με τις ικανότητες και τα μελλοντικά σχέδια του καθενός.

Επίσης, προσφέρεται η ευκαιρία σε φοιτητές να συνδυάσουν τις σπουδές τους σε δημόσια ΑΕΙ/ΑΤΕΙ με σπουδές στο Deree, μέσω του προγράμματος Παράλληλων Σπουδών και μάλιστα με υποτροφία.

Τέλος, αυτό που κάνει το Deree να ξεχωρίζει είναι το ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών που προσφέρει στήριξη στο 92% των φοιτητών που αιτούνται οικονομικής ενίσχυσης.

Ποια είναι η σύνδεσή σας με την αγορά εργασίας και με τα ξένα Πανεπιστήμια;

Ένα – πολύ επιτυχημένο – πρόγραμμα, που βοηθά τον φοιτητή να ενταχθεί στην επαγγελματική κοινότητα παγκοσμίως είναι αυτό της πρακτικής άσκησης. Κορυφαίες διεθνείς εταιρείες συνεργάζονται με το Deree και προσφέρουν θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πολύ συχνά, μετά την πρακτική άσκηση ακολουθεί πρόταση εργασίας κι έτσι πολλοί σπουδαστές έχουν ήδη δουλειά πριν καν αποφοιτήσουν.

Ένα κομμάτι του Deree που συνδέει τους φοιτητές με την αγορά εργασίας εδώ και 40 χρόνια είναι και το γραφείο Career Services. Βοηθά τους φοιτητές στην αναζήτηση εργασίας, διαθέτει μία εκτενή βάση δεδομένων με θέσεις σε όλο τον κόσμο και διοργανώνει κάθε χρόνο το Career Days, μία εβδομάδα interviews στο campus, στη διάρκεια της οποίας οι φοιτητές παίρνουν την πολύτιμη εμπειρία του interview και… πολλές επαγγελματικές προτάσεις. Πέρα από αυτό, το γραφείο φέρνει σε επαφή τους σπουδαστές με το εκτεταμένο δίκτυο αποφοίτων του Κολλεγίου, που μετρά πάνω από 52.000 μέλη σε όλον τον κόσμο.

Εξίσου σημαντικό είναι και το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Study Abroad σε συνεργασία με 50 πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο. Το πρόγραμμα δίνει σε κάθε φοιτητή την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα σε όλον τον κόσμο, στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, για μερικές εβδομάδες, για ένα τρίμηνο ή ένα εξάμηνο. Οι περισσότεροι φοιτητές υποστηρίζονται από το Deree για να σπουδάσουν στο εξωτερικό και τους δίνεται η ευκαιρία, όχι μόνο να φοιτήσουν σε διακεκριμένα πανεπιστήμια παγκοσμίως, αλλά και να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και να καλλιεργηθούν ως πολίτες του κόσμου.

www.acg.edu

www.facebook.com/TheAmericanCollegeOfGreece

Δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στη μεταλυκειακή εκπαίδευση.