ΠΑΙΔΕΙΑ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Οι εκπρόσωποι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η φοίτηση στη σχολή τους και τη σχέση τους με την αγορά εργασίας.

Ποιος είναι ο επιστημονικός τομέας που δίνετε περισσότερη έμφαση;

Όραμά μας αποτελεί η δέσμευση και η αφοσίωσή στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών, σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για επαγγελματική κατάρτιση, ενώ στη φιλοσοφία μας, οι σπουδαστές μας έχουν ίσα δικαιώματα στις σπουδές τους και ίσες ευκαιρίες στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε συνθέσει τη σχολή διοικητικά, οργανωτικά και εκπαιδευτικά, με βάση τους 12 τομείς σπουδών που παρέχουμε.

Δεν εφησυχάζουμε ποτέ.

Αναβαθμίζουμε συνεχώς την προσφερόμενη εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, παρακολουθώντας στενά την αγορά εργασίας, τις απαιτήσεις της καθώς επίσης και το ενδιαφέρον των νέων. Οι προοπτικές των επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τις προσωπικές κλίσεις και δεξιότητες του υποψήφιου σπουδαστή, είναι το εφαλτήριο για την ατομική του στρατηγική καριέρας και πρέπει να υπερισχύουν. Η ΑΚΜΗ επιλέγει και υποστηρίζει κάθε όνειρο και επαγγελματική φιλοδοξία και συμβάλλει καθοριστικά, στην επίτευξή τους.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα σε επίπεδο σπουδών;

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό ΙΕΚ με συνεχείς διεθνείς βραβεύσεις Εκπαιδευτικής Υπεροχής με πρόσφατο, το «Βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση» που απέσπασε από τον διεθνή φορέα PRAXIS MMT. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε εδώ και περίπου ένα χρόνο, με την κορυφαία Βρετανική Εταιρεία Makgnus LTD. Η συγκεκριμένη εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά μοντέλα, τα οποία προσαρμόζει στις ανάγκες της εκάστοτε εταιρείας ή του εκάστοτε εκπαιδευτικού ιδρύματος, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Η πιλοτική εφαρμογή αυτού του μοντέλου, έγινε με τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους και είχε εφαρμογή σε στελέχη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, είναι η εργασιοκεντρική μέθοδος διδασκαλίας, όπου οι σπουδαστές αναλαμβάνουν projects σε ρεαλιστικούς χώρους και χρόνους, όπως ακριβώς θα κληθούν από την αγορά εργασίας, να τα υλοποιήσουν. Επιπλέον, έχει πραγματοποιηθεί τεράστια εκπαίδευση σε κτιριακές εγκαταστάσεις και σε τεχνολογικό εξοπλισμό - αιχμής! Αξίζει να αναφέρουμε ότι είμαστε το μοναδικό ΙΕΚ που εισήγαγε την 3D τεχνολογία με 3D printers και Projectors κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, καθώς επίσης και την επαυξημένη πραγματικότητα και τους προσομοιωτές.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξασφαλίζει κατ’ αποκλειστικότητα στους σπουδαστές του, Δίπλωμα από το Διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανικό οργανισμό PEARSON καθώς επίσης και πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς όπως οι CIDESCO, ITEC, CISCO, VHO, PANASOFT κ.α. με στόχο να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Ποια είναι η σύνδεσή σας με την αγορά εργασίας και με τα ξένα Πανεπιστήμια;

Κατ' αρχάς, πρέπει να πούμε ότι οι 86 ειδικότητες οι οποίες λειτουργούν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αυτές που αναζητά η Αγορά και τις οποίες κατ' επέκταση ζητούν οι υποψήφιοι σπουδαστές μας. Επομένως οι απόφοιτοί μας αποκτούν γνώσεις και πτυχία που αντιστοιχούν στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποτελεί μία σπουδαία καινοτομία του Ομίλου στην προσπάθεια του να βρίσκεται πάντα δίπλα στους σπουδαστές. Πρόκειται για μια ζωντανή υπηρεσία που στοχεύει στην ενημέρωση και τη συμβουλευτική υποστήριξη μαθητών, σπουδαστών και αποφοίτων σε θέματα εκπαίδευσης, σχεδιασμού σταδιοδρομίας και επαγγελματικής αποκατάστασης στο δίκτυο των κορυφαίων εταιρειών ηγετών που συνεργάζεται η ΑΚΜΗ.

Οι ενδιαφερόμενοι που αναζητούν εργασία, μπορούν να επισκέπτονται το www.akmi-career.gr, όπου αναρτώνται 24/7, οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με έρευνα της ALCO για λογαριασμό του Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη, η ΑΚΜΗ είναι το πρώτο ΙΕΚ σε ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης αποφοίτων. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε CAREER DAYS, όπου εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της αγοράς, φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας, για να γνωρίσουν από κοντά, σε προσωπική συνέντευξη, τους τελειόφοιτους σπουδαστές με σκοπό την άμεση πρόσληψη.

Για τους νέους που επιθυμούν τη συνέχιση των σπουδών τους για απόκτηση Bachelor, αξίζει να αναφερθεί , ότι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο παρέχει, σε συνεργασία με διακεκριμένα δημόσια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού, μια σειρά από πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών που καλύπτουν σύγχρονα επιστημονικά πεδία και ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας. Εν κατακλείδι, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει σοβαρή εναλλακτική πρόταση για όσους επιθυμούν σύγχρονες σπουδές και εύκολη απορρόφηση από την Αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα της διά βίου εκπαίδευσης, με ποιότητα και λογικές τιμές.

www.iek-akmi.edu.gr

www.facebook.com/iekAKMIedu

Δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στη μεταλυκειακή εκπαίδευση.