ΠΑΙΔΕΙΑ

MEDITERRANEAN COLLEGE

MEDITERRANEAN COLLEGE

Οι εκπρόσωποι του Mediterranean Collegeαπαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η φοίτηση στη σχολή τους και τη σχέση τους με την αγορά εργασίας.

Ποιος είναι ο επιστημονικός τομέας που δίνετε περισσότερη έμφαση;

Το Mediterranean College αποτελείται από 7 Ακαδημαϊκές Σχολές και προσφέρει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αναγνωρισμένα Bachelor’s και Master’s στους πιο περιζήτητους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Τουρισμού, Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης, Μηχανικών και Υγείας.

Συνεργάζεται με δύο από τα πλέον καταξιωμένα κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια, προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες υποστήριξης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης των φοιτητών του: Με το κορυφαίο Top 50 University of Derby και με ένα από τα πλέον δημοφιλή Βρετανικά Πανεπιστήμια, το Manchester Metropolitan University.

Στο Mediterranean College, δίνουμε έμφαση στα ακόλουθα:

-Στην παροχή εκπαίδευσης υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, συνδεδεμένη με τη σύγχρονη πραγματικότητα και απόλυτα συνυφασμένη με την επαγγελματική επιτυχία.

-Στην προσωπική επαφή με τους φοιτητές μας και στην προσφορά εξατομικευμένης υποστήριξης.

-Στη διεξαγωγή έρευνας, η οποία ενσωματώνεται άμεσα στη διδασκαλία των προγραμμάτων του.

-Στην προσφορά “εμπειρικής μάθησης” όπου οι φοιτητές εφαρμόζουν στην πράξη όλα αυτά που διδάσκονται.

Με γνώμονα τα παραπάνω, δίνουμε έμφαση σε όλες τις Σχολές και σε όλα τα προγράμματα σπουδών που έχουμε επιλέξει να προσφέρουμε. Αν παρακολουθήσετε τα επόμενα videos θα καταλάβετε το γιατί!

Αν, ωστόσο, θα έπρεπε να σταθούμε σε κάποιες, τότε η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business School) του Mediterranean College (ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO), που παρέχει σύγχρονη εκπαίδευση σε όλους τους βασικούς άξονες του Marketing, της Οικονομίας και Διοίκησης. Επίσης, η Σχολή Μηχανικών (School of Engineering), η οποία παρέχει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην Ελλάδα Bachelor στην ειδικότητα του Μηχανολόγου Μηχανικού, βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στους υποψήφιους φοιτητές (ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO).

Η NEA Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας (School of Health Professions), η οποία προσφέρει Bachelor στη Φυσικοθεραπεία και στη Λογοθεραπεία (ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO), καθώς και η Σχολή Τουρισμού-Φιλοξενίας (School of Tourism & Hospitality), η οποία προσφέρει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πανεπιστημιακό πτυχίο- για απόφοιτους ΙΕΚ και Επαγγελματίες- στην Ελλάδα στις Επιστήμες Επισιτισμού, BA (Hons) Professional Culinary Arts, παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση (ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO).

Σε επίπεδο μεταπτυχιακών, διακρίνονται σταθερά τα προγράμματα MBA – πρόκειται για το δημοφιλέστερο ΜΒΑ στην Ελλάδα με περισσότερους από 150 φοιτητές, πιστοποιημένο από το CMI (Chartered Management Institute) και πρόσφατα ανανεωμένο (2016) ως προς το περιεχόμενό του- και το MSc Marketing Management του University of Derby.

Σε επίπεδο επιμέρους θεματικής, στο Mediterranean College έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των φοιτητών μας σε Digital & Social media, γνώσεις που περιλαμβάνονται στα προγράμματα Master και Bachelor του Κολλεγίου, αλλά και προσφέρονται ξεχωριστά, με το εξειδικευμένο Executive Diploma in Digital & Social Media Marketing του Mediterranean Professional Studies, ένα νέο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου που σκοπεύει να εφοδιάσει τους φοιτητές με τη θεωρητική και πρακτική γνώση που απαιτούνται για την έναρξη μιας καριέρας στον χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα σε επίπεδο σπουδών;

Οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής θέλουν πλέον τους νέους να κάνουν πολύ συγκεκριμένα και προσεκτικά βήματα σε ότι αφορά την εκπαίδευσή τους, με στόχο την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση. Είναι, λοιπόν, η στιγμή για τους υποψήφιους φοιτητές να εμπιστευθούν τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους. Να εξετάσουν προσεκτικά το περιβάλλον του εκπαιδευτικού ιδρύματος που θα επιλέξουν, το περιεχόμενο των σπουδών που εκείνο προσφέρει, καθώς και τις εκπαιδευτικές διαδικασίες που ακολουθεί.

Με βάση τους παραπάνω παράγοντες, προκύπτει και το συγκριτικό πλεονέκτημα του Mediterranean College, που είναι η Εμπιστοσύνη που δείχνουν οι νέοι στο 1ο Αγγλόφωνο Κολλέγιο της Ελλάδας για τις σπουδές τους. Άλλωστε… Εκπαίδευση σημαίνει Εμπιστοσύνη!

Πολύ συνοπτικά, λοιπόν, αν έπρεπε να αναφέρουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι νέοι εμπιστεύονται το Mediterranean College θα μπορούσαμε να παραθέσουμε:

-Την υψηλή κατάταξη συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου.

-Το συνεργαζόμενο με το Mediterranean Πανεπιστήμιο του Derby συγκαταλέγεται πλέον στα TOP 50 Βρετανικά Πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον Πανεπιστημιακό οδηγό του Guardian (2017), ενώ είναι το 1ο σε κατάταξη Βρετανικό Πανεπιστήμιο από τα εκπροσωπούμενα στην Ελλάδα, στους τομείς Παιδαγωγικών, Τουρισμού-Φιλοξενίας και Μηχανολογίας.

-Επίσης, τα προγράμματά του είναι πλήρως ανανεωμένα και έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με φορείς της αγοράς, ώστε να προσφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες σήμερα. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το University Of Derby βρίσκεται στη 10η θέση από όλα τα Βρετανικά Πανεπιστήμια στην απασχολησιμότητα των αποφοίτων του, με το 97,6% των αποφοίτων Bachelor να βρίσκονται μέσα σε χρονικό διάστημα 6 μηνών στην αγορά εργασίας.

-Αξίζει-επίσης- να σημειωθεί ότι και το συνεργαζόμενο με τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας του Κολλεγίου Βρετανικό Πανεπιστήμιο, το Manchester Metropolitan University, είναι από τα κορυφαία σε κατάταξη πανεπιστήμια της Βρετανίας στη Λογοθεραπεία και Φυσικοθεραπεία (Νο12 στη Φυσικοθεραπεία και Νο6 στη Λογοθεραπεία)*

-Το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό (καθηγητές αλλά και διοικητικό προσωπικό) , στο οποίο επενδύουμε συνεχώς δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ποιότητα της διδασκαλίας μας, στην ακαδημαϊκή υποστήριξη και στην ευρύτερη ανάπτυξη (ακαδημαϊκή, προσωπική, επαγγελματική) των φοιτητών μας.

-Η μικτή γλώσσα Διδασκαλίας. Στα προπτυχιακά προγράμματα του Mediterranean College, το πρώτο μισό (50%) του προγράμματος είναι στα Ελληνικά, ενώ παράλληλα διδάσκεται εντατικά η Αγγλική Γλώσσα, με έμφαση σε ειδικές ορολογίες και το δεύτερο μισό διδάσκεται στα Αγγλικά. Η μικτή γλώσσα διδασκαλίας στα προπτυχιακά προγράμματα οδηγεί σε δίγλωσσους επιστήμονες – επαγγελματίες, που είναι προϋπόθεση τόσο για την αναγνώριση των πτυχίων τους, όσο και για τη συνέχιση των σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο αλλά και φυσικά απαραίτητη δεξιότητα σε κάθε εργασιακό πλαίσιο.

-To ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Απασχολησιμότητας Φοιτητών «MC-Employability Scheme» (www.mc-employability.gr). Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πλάνο, το οποίο έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα αντίστοιχων σχεδίων που αναπτύσσουν πανεπιστήμια του εξωτερικού και το οποίο περιλαμβάνει την αναπροσαρμογή των υφιστάμενων προγραμμάτων και υπηρεσιών του και τη διοργάνωση καινοτόμων δράσεων που στοχεύουν να ενισχύσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες των φοιτητών και να τους προετοιμάσουν για την απαιτητική αγορά εργασίας. Στο επίκεντρο του δραστικού σχεδίου ανάπτυξης της Απασχολησιμότητας των φοιτητών του, βρίσκονται μοναδικές υπηρεσίες καριέρας (ατομικός σχεδιασμός ανάπτυξης σταδιοδρομίας, εγγυημένη πρακτική άσκηση, ετήσιο Employability Fair, εξειδικευμένα σεμινάρια & εργαστήρια κ.α.).

*(thecompleteuniversityguide.co.uk 2017).

Ποια είναι η σύνδεσή σας με την αγορά εργασίας και με τα ξένα Πανεπιστήμια;

Το Mediterranean College διατηρεί μια στρατηγική συνεργασία δικαιόχρησης (franchise agreement) τόσο με το University of Derby, όσο και με το Manchester Metropolitan University, μέσα από την οποία τα προγράμματά τους μεταφέρονται αυτούσια στην Ελλάδα και οι απόφοιτοι αποκτούν το ίδιο πτυχίο (σαν να σπούδαζαν στην Αγγλία), με ισοδύναμα δικαιώματα άσκησης του επαγγέλματός τους στη χώρα μας και σε όλη την Ε.Ε. Από εκεί και πέρα, η διασύνδεση με τα ξένα Πανεπιστήμια εξασφαλίζεται τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών, όσο και κατά την αξιολόγηση των εργασιών, η οποία πραγματοποιείται από το ακαδημαϊκό προσωπικό του Mediterranean College σε στενή συνεργασία με το ακαδημαϊκό προσωπικό του συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου.

Ο φοιτητής σπουδάζει σε ένα περιβάλλον σύγχρονων υποδομών και άρτια οργανωμένων υπηρεσιών υποστήριξης μία εκ των οποίων είναι και η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του University of Derby, μέσα από την οποία δίδεται πρόσβαση σε χιλιάδες e-books, αλλά και σε άλλες σύγχρονες πηγές πληροφόρησης όπως βάσεις δεδομένων, εταιρικές εκθέσεις, image banks, μελέτες κ.α.

Στο 1ο Αγγλόφωνο Κολλέγιο της Ελλάδας θέτουμε στο επίκεντρο την ακαδημαϊκή διάκριση των φοιτητών μας και την άμεση διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, προσφέροντάς τους όλα τα εφόδια που χρειάζονται και δίνοντας τους συνεχώς βήμα στην αγορά εργασίας και ευκαιρίες δικτύωσης με την αγορά.

Αυτό επιτυγχάνεται αρχικά, μέσα από το πρωτοποριακό Σχέδιο Απασχολησιμότητας του Mediterranean College (MC-Employability Scheme), το οποίο περιλαμβάνει:

-Συνεργασίες με Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

-Διοργάνωση πρωτοπόρων εκδηλώσεων όπως:

-Βραβεία Εκπαίδευσης (Education Awards),

-Xinis Education Festival (το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη με περισσότερα από 140 δωρεάν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και workshops σε όλους τους σύγχρονους τομείς σπουδών),

Μέσα από δύο ΝΕΑ μεγάλα projects του Mediterranean College:

-Την Τράπεζα Γνώσης Bank of Education

-Το Dreams Come True.

Η Τράπεζα Γνώσης είναι μια καινοτόμος υπηρεσία του Mediterranean College, η οποία έρχεται να επιβραβεύσει όλους όσοι συμμετέχουν ενεργά σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Δια Βίου Μάθηση, με στόχο να βελτιώσουν το γνωστικό τους επίπεδο και να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και καταρτισμένους επαγγελματίες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, νέοι και νέες που συμμετέχουν στα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια και workshops του Xinis Education Festival, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, επιβραβεύονται για τη συμμετοχή τους, μέσα από την υπηρεσία της Τράπεζας Γνώσης του Κολλεγίου (Bank of Education). Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν δωρεάν προσωπικό λογαριασμό στον οποίο αποταμιεύουν τα ψηφιακά ευρώ (tokens) που έχουν αποκτήσει αυτόματα από τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια. Στη συνέχεια, έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώνουν τα tokens τους, όπως αυτοί επιθυμούν, παίρνοντας υποτροφίες σπουδών στους φορείς του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.

Το Dreams Come True είναι η νέα πρωτοποριακή ενέργεια του Mediterranean College, η οποία κάνει τα όνειρα πραγματικότητα! Το 1ο Αγγλόφωνο Κολλέγιο της Ελλάδας δίνει την ευκαιρία σε κάθε νέο και νέα στην Ελλάδα να εργαστεί εκεί που πραγματικά επιθυμεί, εφοδιάζοντας τον με όλες τις τυπικές και άτυπες γνώσεις που χρειάζεται για να κατακτήσει τη θέση των ονείρων του και φέρνοντας τον, στη συνέχεια, σε επαφή με την εταιρία που έχει επιλέξει!

www.medcollege.edu.gr

www.facebook.com/mediterraneancollege

Δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα για τη μεταλυκειακή εκπαίδευση.