ΠΑΙΔΕΙΑ

Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Οι εκπρόσωποι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η φοίτηση στη σχολή τους και τη σχέση τους με την αγορά εργασίας.

Ποιος είναι ο επιστημονικός τομέας που δίνετε περισσότερη έμφαση;

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στα 32 χρόνια της ιστορίας του μελετά τις διεθνείς τάσεις στην επιστήμη και την εκπαίδευση και επιλέγει να προσφέρει προγράμματα σπουδών με στόχο να ικανοποιούν τις ανάγκες της σύγχρονης και διεθνούς αγοράς και να προσφέρουν στους αποφοίτους ουσιαστικές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης. Τα προγράμματα σπουδών μας απευθύνονται σε όλους τους νέους που αναζητούν υψηλού επιπέδου, αναγνωρισμένη, ουσιαστική και εις βάθος «σπουδή», ακαδημαϊκή κατάρτιση και εξειδίκευση στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει ως πρώτη επιλογή σπουδών. Έτσι σήμερα, έχουμε φτάσει να προσφέρουμε 31 καινοτόμα Προπτυχιακά και 20 εξειδικευμένα Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε ένα εύρος 35 επιστημών, σε συνεργασία με καταξιωμένα Πανεπιστήμια της Μ.Βρετανίας.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μεγαλύτερο και πληρέστερο Κολλέγιο στην Ελλάδα με 10 Σχολές: Ναυτιλίας, Τουρισμού, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Υγείας, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών, Πολυτεχνικών Επιστημών, Νομικής και Πολιτισμού.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα σε επίπεδο σπουδών;

Σήμερα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με πέντε κορυφαία Βρετανικά Πανεπιστήμια, το Queen Margaret University στη Σκωτία, το University of London (International Programmes), το University of East London, το University of Portsmouth και φυσικά από φέτος με το Southampton Solent University για τις Σπουδές Ναυτιλίας. Επιπλέον, αποτελεί το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που έγινε μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων. Το 2016 έγινε μέλος του διεθνούς δικτύου Πανεπιστημίων Compostella Group of Universities, που προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο μέλος του δικτύου.

Είναι φυσικά αναγνωρισμένο από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και το βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (British Accreditation Council), ενώ φέτος είχαμε μια μεγάλη επιτυχία: Το Κολλέγιο αξιολογήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον επίσημο ανεξάρτητο φορέα που ελέγχει την ποιότητα σπουδών σε όλα τα Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας (QAA – Quality Assurance Agency) και είναι το μοναδικό Κολλέγιο που έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για το υψηλό επίπεδο των πανεπιστημιακών του σπουδών.

Βασικό μας πλεονέκτημα αποτελούν τα ιδιόκτητα campuses 18.500 τ.μ. στην Αθήνα (στο κέντρο και στο Μαρούσι όπου είναι το κεντρικό μας campus 10.000 τ.μ.), στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Σε συνδυασμό με το ακαδημαϊκό προσωπικό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και αναγνώρισης, με ερευνητικό έργο και πλούσια διδακτική και επαγγελματική εμπειρία, εγγυώνται την πραγμάτωση του εκπαιδευτικού οράματος που θέσαμε εδώ και χρόνια από το ξεκίνημα του ιδρύματος.

Τέλος, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με πληθώρα αποκλειστικών διεθνών ακαδημαϊκών διακρίσεων, καθώς είναι μέλος επιστημονικών φορέων, δικτύων και οργανισμών σε όλα τα επιστημονικά πεδία που προσφέρει. Το γεγονός αυτό, επισφραγίζει την επαγγελματική επάρκεια των αποφοίτων του εκάστοτε προγράμματος, ενώ παράλληλα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για το ακαδημαϊκό προσωπικό για παγκόσμια δικτύωση και ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης.

Ποια είναι η σύνδεσή σας με την αγορά εργασίας και με τα ξένα Πανεπιστήμια;

Οι υπηρεσίες Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης των φοιτητών και αποφοίτων μας, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ώστε οι φοιτητές, παράλληλα με τις σπουδές τους και την απόκτηση γνώσεων στην επιστήμη που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν, να εξασφαλίσουν την άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας.

Αντιλαμβανόμενο τις απαιτήσεις των καιρών, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την αγορά εργασίας. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του Κολλεγίου (AMC Career Office) οργανώνει ειδικά σεμινάρια για σύνταξη βιογραφικού, πρακτικές συνέντευξης, τεχνικές παρουσιάσεων, γλώσσα του σώματος, διαχείρισης χρόνου και άλλα εργαστήρια προσωπικής βελτίωσης. Παράλληλα, στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους οργανώνει ημέρες σταδιοδρομίας (Careerdays) για να έλθουν οι φοιτητές σε άμεση επαφή με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, να κατανοήσουν τις πραγματικές συνθήκες εργασίας και να θέσουν υποψηφιότητα στη νέα διευρυμένη αγορά εργασίας).

Το 2016 αναπτύχθηκε ο ετήσιος θεσμός DEVELOPING U, ο οποίος περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες, εκπαιδευτικές επισκέψεις και field trips, καθοδήγηση και συμβουλευτική καριέρας και πρακτικής / κλινικής άσκησης. Οι περισσότεροι των 2.000 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με την αγορά εργασίας (networking) σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά και Θεσσαλονίκη σε περισσότερα από 100 διαφορετικά εκπαιδευτικά σεμινάρια διακεκριμένων επιστημόνων και επαγγελματιών από 12 διαφορετικά επιστημονικά πεδία, να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο ενδιαφέροντός τους, να σχηματίσουν μια ρεαλιστική εικόνα για τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο έχουν επιλέξει να κινηθούν και να λάβουν πρακτικές συμβουλές καριέρας και χρήσιμα tips για την επαγγελματική τους πορεία.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φροντίζει, επίσης, για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών του κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ώστε να εφαρμόσουν τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησαν στην πράξη, να έρθουν σε επαφή με το μελλοντικό εργασιακό τους περιβάλλον και να αντιμετωπίσουν πραγματικές περιπτώσεις και περιστατικά, ανάλογα με την ειδικότητά τους. Η τοποθέτηση των φοιτητών σε θέσεις Πρακτικής Άσκησης και Κλινικής Πρακτικής γίνεται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, φορέων, οργανισμών, δομών, νοσοκομείων, κλινικών, κέντρων αποκατάστασης, ΜΚΟ κ.λπ. Σε αρκετές περιπτώσεις, η Πρακτική Άσκηση αποτελεί μέρος των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων.

www.metropolitan.edu.gr

www.facebook.com/MitropolitikoKollegio/

Δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα για τη μεταλυκειακή εκπαίδευση.