ΠΑΙΔΕΙΑ

NEW YORK COLLEGE

NEW YORK COLLEGE

Οι εκπρόσωποι του New York College απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η φοίτηση στη σχολή τους και τη σχέση τους με την αγορά εργασίας.

Ποιος είναι ο επιστημονικός τομέας που δίνετε περισσότερη έμφαση;

Η Διοίκηση Επιχειρήσεων, τα Χρηματοοικονομικά Ναυτιλιακά και ο Τουρισμός εξακολουθούν να αποτελούν τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, προφανώς λόγω της άμεσης απορρόφησης από την αγορά εργασίας. Με την αξιοπιστία και το κύρος αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακών Σπουδών και Τουρισμού του New York College προσφέρει ειδικότητες αιχμής και τη δυνατότητα επιλογής σε διάρκεια σπουδών, γλώσσα διδασκαλίας (ελληνική ή αγγλική), και μέθοδο (in class, ή distance-learning), με έμφαση στην εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζόμενων φοιτητών, και στελεχών και με την υποστήριξη ενός ευρέως δικτύου διεθνών επιχειρήσεων.

Επίσης, ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν οι υποψήφιοι φοιτητές και για τα σύγχρονα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Υγεία όπως Βιοϊατρική και Ανθρώπινη Διατροφή και για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες κυρίως για Ψυχολογία, Επικοινωνία και Εκπαίδευση-Κατάρτιση, και για αυτόν τον λόγο, πρόσφατα ενισχύσαμε τα αντίστοιχα τμήματα του κολλεγίου μας με νέα αξιόπιστα μεταπτυχιακά προγράμματα όπως το Master σε Cognitive Behavioural Psychotherapies.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα σε επίπεδο σπουδών;

Το εκπαιδευτικό σύστημα, το πρόγραμμα σπουδών, το διδακτικό προσωπικό, η κουλτούρα του εκπαιδευτικού φορέα, η εγκυρότητα και σταθερότητα των συμβάσεων με αξιόπιστα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, η υλικοτεχνική υποδομή καθώς και η επιτυχής σύνδεση με την αγορά εργασίας αποτελούν ορισμένους από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που επιδρούν στη ποιότητα του προγράμματος σπουδών χωρίς απαραίτητα να καθιστούν το κόστος απαγορευτικό.

Η πολυετής πείρα του New York College σε συνεργασίες με παγκοσμίου κύρους και αναγνώρισης Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ μας επιτρέπει να παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, ποιότητα που επιβεβαιώνεται από πολλούς διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης και από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης είναι ένα από τα αρχαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης με παγκόσμια φήμη και εξειδίκευση στις Τουριστικές σπουδές, το οποίο προσφέρει τα προγράμματα του στο New York College, δίνοντας μία μοναδική ευκαιρία στους νέους να αποκτήσουν πτυχίο παγκόσμιας απήχησης με φοίτηση εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Επίσης, η επιλογή του εκπαιδευτικού προσωπικού μας γίνεται με κριτήρια που δίνουν έμφαση τόσο στην ακαδημαϊκή κατάρτιση, όσο και στη διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Επιπλέον, η εμπειρία του New York College στην ίδρυση και οργάνωση ιδιωτικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό σε συνάρτηση με τον μεγάλο αριθμό ξένων φοιτητών και καθηγητών δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές μας να ωφεληθούν από ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον εκπαίδευσης, χρήσιμο για τον σύγχρονο πολίτη που ζει και εργάζεται στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Ποια είναι η σύνδεσή σας με την αγορά εργασίας και με τα ξένα Πανεπιστήμια;

Μία από τις δεσμεύσεις του NYC είναι να προσφέρει στους αποφοίτους του ένα δυναμικό ξεκίνημα στη σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να ζητούν επαγγελματικές συμβουλές από το Γραφείο Διασύνδεσης (Career Office) από το πρώτο έτος σπουδών τους και να βρίσκουν εργασία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, πράγμα που τους επιτρέπει να απασχολούνται και επαγγελματικά, από νεαρή ηλικία, με το αντικείμενο σπουδών τους, προσφέροντάς τους ανεκτίμητης αξίας εργασιακή πείρα, πέραν της οικονομικής ανεξαρτησίας που απολαμβάνουν. Τόσο οι εκτενείς δεσμοί με εργοδότες, όσο και οι υπηρεσίες επαγγελματικής υποστήριξης, αλλά και ο σχεδιασμός των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, διασφαλίζουν την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

Ειδικότερα, η ετήσια διοργάνωση των Career Days δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με γνωστές πολυεθνικές επιχειρήσεις. Το Ετήσιο Βιβλίο Αποφοίτων αποδεικνύει ότι ένα μεγάλο μέρος αποφοίτων του NYC έχουν ήδη απορροφηθεί σε υψηλές θέσεις τόσο σε Ελληνικές όσο και σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ πολλοί άλλοι έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, διεθνούς κύρους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι εργαζόμενοι σήμερα πρέπει να «χτίσουν» το βιογραφικό τους έχοντας υπόψη τους την παγκοσμιοποιημένη αγορά. Ακόμα και αν κάποιος δεν μετακινηθεί από τη χώρα του, μπορεί να κερδίσει διεθνείς εμπειρίες εφόσον επιλέξει να σπουδάσει σε ένα πολυπολιτισμικό ίδρυμα, να ακολουθήσει ένα ευρωπαϊκό ή αμερικανικό σύστημα εκπαίδευσης, να μιλά αγγλικά άπταιστα, και να εργαστεί σε διεθνείς εταιρίες ή διεθνείς οργανισμούς.

Στο NYC δίνουμε έμφαση στην καλλιέργεια θετικής σκέψης, αισιοδοξίας, διάθεσης για δια βίου μάθηση, και συνεχιζόμενη κατάρτιση και ευκαιρίες πρακτικής εξάσκησης ή/και μερικής απασχόλησης, έτσι ώστε ο απόφοιτος να διατηρεί το πλεονέκτημα στην απασχολησιμότητα.

www.nyc.gr/

www.facebook.com/nyc.gr

Δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στη μεταλυκειακή εκπαίδευση.