ΠΑΙΔΕΙΑ

AKTO

AKTO

Οι εκπρόσωποι της ΑΚΤΟ απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η φοίτηση στη σχολή τους και τη σχέση τους με την αγορά εργασίας.

Ποιος είναι ο επιστημονικός τομέας που δίνετε περισσότερη έμφαση;

Εδώ και 45 χρόνια το όνομα του ΑΚΤΟ είναι συνώνυμο με την απόλυτη εξειδίκευση στο χώρο των εφαρμοσμένων και καλών Τεχνών. Είμαστε ο μόνος εκπαιδευτικός οργανισμός στη χώρα μας, που προσφέρει όλο το φάσμα των ειδικοτήτων του Art & Design: Graphic Design, Interior Architecture, Product & Design Innovation, Photography, Fashion Design, Fine Art & New Media, Animation & Interactive Media, Sketch-Comics-Cartoon.

Έτσι, ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να διαλέξει όποια κατεύθυνση ταιριάζει στις κλίσεις και τα ταλέντα του, για να ξεκινήσει χωρίς συμβιβασμούς την πορεία που θα τον οδηγήσει στον καλλιτεχνικό και επαγγελματικό προορισμό του.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα σε επίπεδο σπουδών;

Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρουμε στους σπουδαστές μας Πανεπιστημιακό επίπεδο καλλιτεχνικής και εικαστικής παιδείας, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουμε σε μέγιστο βαθμό τις δεξιότητες τους.

Η δημιουργικότητα είναι στη φύση του σχολείου μας. Τα αντικείμενα που διδάσκονται είναι τόσο συναρπαστικά, γιατί μέσα στα χρόνια οι σπουδαστές βιώνουν την εξέλιξη της αισθητικής, συνειδητοποιούν τις αλλαγές που γίνονται σε καλλιτεχνικό ή τεχνικό επίπεδο, όχι απλά ως θεατές, αλλά δημιουργώντας.

Παράλληλα έχουμε φροντίσει να παρέχουμε στους σπουδαστές μας, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, ένα περιβάλλον πραγματικά υψηλού επιπέδου, σε επίπεδο εγκαταστάσεων και τεχνικών υποδομών, ώστε να έχουν όλες τις σύγχρονες δυνατότητες να κάνουν τις σπουδές που τους αξίζουν.

Ποια είναι η σύνδεση σας με την αγορά εργασίας και με τα ξένα Πανεπιστήμια;

Η εκπαίδευση στον ΑΚΤΟ δεν εξαντλείται στις αίθουσες του Κολλεγίου, αλλά επεκτείνεται στο ζωντανό χώρο της καθημερινής δραστηριότητας εταιριών, brands και οργανισμών.

Ο ΑΚΤΟ εξασφαλίζει στους σπουδαστές του συνεχή επαφή με φορείς που αναθέτουν projects που αποσκοπούν στην επικοινωνία και στην προώθηση πραγματικών προϊόντων και υπηρεσιών ή εκδηλώσεων. Έτσι, οι σπουδαστές μας παίρνουν μια πρόγευση της επαγγελματικής ζωής, λειτουργώντας από την αρχή των σπουδών τους, σε σχέση με τις απαιτήσεις και τα ζητούμενα πελατών που θα κληθούν να εξυπηρετήσουν μετά την αποφοίτησή τους.

Παράλληλα ο ακαδημαϊκός εταίρος μας, το Πανεπιστήμιο Middlesex University, έχει παγκόσμια εμβέλεια, εδρεύει στο Λονδίνο και έχει συνεργασίες σε πολλές χώρες. Η συνεργασία του ΑKTO με το Middlesex University ξεκίνησε το 1991 και έχει κριθεί και από το ίδιο το πανεπιστήμιο ως μια από τις επιτυχέστερες συνεργασίες του με ξένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο οφείλεται στο υψηλό επίπεδο δουλειάς που επιτυγχάνεται από τότε που ξεκίνησε. Στους απόφοιτους του ΑΚΤΟ απονέμονται τίτλοι σπουδών του Middlesex University και τα πτυχία αυτά είναι ισότιμα με αυτά που απονέμονται στο Λονδίνο. Είναι φανερό, λοιπόν, πως αποκτώντας ένα τίτλο με εγνωσμένο κύρος, οι απόφοιτοί μας γίνονται δεκτοί σε όλα τα ανάλογα Πανεπιστημιακά ιδρύματα διεθνώς.

www.akto.gr

www.facebook.com/AKTOcollege

Δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στη μεταλυκειακή εκπαίδευση.