ΠΑΙΔΕΙΑ

BCA

BCA

Οι εκπρόσωποι του BCA απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η φοίτηση στη σχολή τους και τη σχέση τους με την αγορά εργασίας.

Ποιος είναι ο επιστημονικός τομέας που δίνετε περισσότερη έμφαση;

Το BCA College, το πρώτο και μεγαλύτερο κολλέγιο Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, εστίαζε ανέκαθεν σε εκείνες τις ειδικότητες όπου η Ελλάδα είχε και διατηρεί, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Συγκεκριμένα, το BCA College προσφέρει εδώ και 45 χρόνια τις εξής τρεις ειδικότητες , με καταγεγραμμένο ποσοστό απορροφητικότητας στην αγορά εργασίας, που αγγίζει το 85%.

Αυτές οι ειδικότητες είναι οι Ναυτιλιακές Σπουδές, στις οποίες το BCA έχει ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα της Ευρώπης, το Ξενοδοχειακό Μanagement, που η πρακτική εργασία των φοιτητών γίνεται στο ξενοδοχείο Hilton, καθώς και το Digital Marketing, μία ειδικότητα που ακμάζει στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα σε επίπεδο σπουδών;

Οι ειδικότητες σπουδών που προσφέρει το BCA είναι οι ίδιες εδώ και 45 χρόνια. Αυτή η εξειδίκευση έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε βρει την κατάλληλη αναλογία μεταξύ θεωρητικής διδακτικής και πρακτικής εφαρμογής. Οι καθηγητές του BCA είναι είτε διακεκριμένοι ερευνητές στον τομέα τους, είτε επιτυχημένοι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν εφαρμοσμένες γνώσης διοίκησης επιχειρήσεων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συμπληρωματική πρακτική σε επιλεγμένες εταιρείες, οι οποίες ταυτοχρόνως είναι και μέλη του ταμείου υποτροφιών του BCA College. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε πάνω από οκτώ εταιρείες και να εφαρμόσουν τις θεωρητικές γνώσεις που αποκόμισαν. Για να συνοψίσουμε λοιπόν, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρουμε σπουδές με πρακτική εφαρμογή και απήχηση στην αγορά εργασίας.

Ποια είναι η σύνδεσή σας με την αγορά εργασίας και με τα ξένα Πανεπιστήμια;

Το BCA έχει τρία Συμβούλια Διοίκησης, που απαρτίζονται από μερικούς από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες των ξενοδοχειακών, ναυτιλιακών αλλά και εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας. Αυτή μας η διασύνδεση μας επιτρέπει τόσο να παρακολουθούμε τις τάσεις της αγοράς, όσο και να σχεδιάζουμε προγράμματα με απήχηση και απορροφητικότητα.

Ως προς τις συνεργασίες μας με τα βρετανικά πανεπιστήμια, διατηρούμε αποκλειστική συνεργασία τόσο με το University of Plymouth, όσο και με το University of Sheffield, δύο εκ των καλύτερων βρετανικών πανεπιστημίων, τα οποία και χορηγούν τα πτυχία σπουδών του BCA College.

www.bca.edu.gr

www.facebook.com/bca.business.college

Δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα για τη μεταλυκειακή εκπαίδευση.