ΠΑΙΔΕΙΑ

ΙΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

ΙΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ
Οι εκπρόσωποι του ΙΕΚ Όμηρος απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η φοίτηση στη σχολή τους και τη σχέση τους με την αγορά εργασίας.

Ποιος είναι ο επιστημονικός τομέας που δίνετε περισσότερη έμφαση;

Εδώ και 70 χρόνια, η ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα συνοψίζεται στο όνομα ΟΜΗΡΟΣ. Σήμερα, αναγνωρίζοντας τις πολυπρόσωπες ανάγκες και ιδιαιτερότητες στο χώρο της εκπαίδευσης, τις απαιτήσεις που δημιουργούνται από τις ραγδαίες εξελίξεις παγκοσμίως, ο ΟΜΗΡΟΣ είναι ένας ολοκληρωμένος και δυναμικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που καλύπτει όλο το φάσμα της εκπαίδευσης με πολλές σύγχρονες ειδικότητες.

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ αποκτούν Αναγνωρισμένο Κρατικό Δίπλωμα σε ειδικότητες αιχμής στους εξής τομείς: Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών, Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομίας, Sound - Music & Cinema, Art & Design, Ομορφιάς & Υγείας, Τουρισμού & Μεταφορών, Ναυτιλιακά, Παιδαγωγικών - Κοινωνικών Επαγγελμάτων, Επικοινωνίας & ΜΜΕ, Τεχνικών Επαγγελμάτων.

Η Ελλάδα είναι ένα από τα ισχυρότερα και πιο σημαντικά ναυτικά κράτη του κόσμου και η εμπορική της ναυτιλία, μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν τους στυλοβάτες της εθνικής οικονομίας. Τώρα που ο Πειραιάς προορίζεται να γίνει το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου με έργα που ξεκινούν άμεσα, το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για ακόμα μία φορά πρωτοπορεί και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων, Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών.

Έτσι, προσφέρει στους σπουδαστές του το προνόμιο να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα στο μελλοντικό τους επάγγελμα, με εξάμηνη άσκηση-εργασία.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα σε επίπεδο σπουδών;

Το άριστο επιτελείο εξειδικευμένων καθηγητών και έγκριτων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες διδάσκει σε ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας, σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και εγκαταστάσεις στην Αθήνα και από φέτος και στον Πειραιά.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καινοτόμων projects σε ένα ευέλικτο και πολυμορφικό περιβάλλον εκπαίδευσης ολοκληρώνει το προφίλ ενός ισχυρού επαγγελματία.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του οποίου οι σπουδαστές απέσπασαν πρώτο παγκόσμιο βραβείο και συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί στον τομέα της έρευνας με τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, συνεργαζόμενο με φημισμένες σχολές και ιδρύματα τεχνολογίας του εξωτερικού. Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ είναι από τους πρώτους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που ανέπτυξαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω Internet (e-learning).

Ποια είναι η σύνδεσή σας με την αγορά εργασίας;

Οι σπουδαστές μας και οι απόφοιτοί μας, σημερινοί πετυχημένοι επαγγελματίες, είναι η ζωντανή εκπροσώπηση του ονόματος ΟΜΗΡΟΣ στην ελληνική αγορά. Και αυτό, πέρα από μια μεγάλη ικανοποίηση, είναι η επιβράβευση ετών συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 -της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει.

Η άριστη εκπαίδευση σε όλους τους τομείς και οι ισχυροί δεσμοί με την αγορά εργασίας, αποτελούν τα εχέγγυα για την άμεση απορρόφηση των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στο αντικείμενο των σπουδών τους.

www.omiros.gr

www.facebook.com/iekomiros

Δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στη μεταλυκειακή εκπαίδευση.