ΠΑΙΔΕΙΑ

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Αποχή διαρκείας από το κλινικό και εκπαιδευτικό έργο αποφάσισε το Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ).

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς η έλλειψη χρηματοδότησης και η δραματική μείωση του προσωπικού απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και τις υπηρεσίες που προσφέρει σε χιλιάδες ασθενείς με οικονομική αδυναμία. Κάθε χρόνο 13.000 πολίτες επιλέγουν για την οδοντιατρική τους θεραπεία την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, η οποία, βάσει Εξωτερικής αξιολόγησης, θεωρείται μία από τις καλύτερες Σχολές της Ευρώπης.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ της Σχολής αποφάσισε αποχή διαρκείας από το κλινικό και εκπαιδευτικό έργο, καλώντας τους υπευθύνους φορείς να δώσουν λύσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, «γιατί συμβιβασμοί στην εκπαίδευση των φοιτητών και στη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών δεν μπορούν να γίνουν».

Τα μέλη ΔΕΠ τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν παγώσει οι προσλήψεις εκπαιδευτικού, διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ η μισθοδοσία των συμβασιούχων, η οποία που αγγίζει τα 630.000 ευρώ ετησίως, καλύπτεται από τα έσοδα της Σχολής. Από τα ίδια έσοδα καλύπτονται και οι ανάγκες της Σχολής σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά.

Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής διαμαρτύρεται ακόμη για τη δαιδαλώδη γραφειοκρατική διαδικασία του ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας) και ζητεί από την κυβέρνηση άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τα μέλη ΔΕΠ.

Επίσης, τα μέλη ΔΕΠ έχουν ζητήσει συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα φλέγοντα θέματα λειτουργίας της Σχολής.