ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2017: Σκηνικό χάους για τους υποψήφιους - Περικοπές στις... μειώσεις των εισακτέων

Πανελλήνιες 2017: Σκηνικό χάους για τους υποψήφιους - Περικοπές στις... μειώσεις των εισακτέων

Πανελλήνιες 2017 | Ειδήσεις: Χιλιάδες οικογένειες ζουν σε καθεστώς αβεβαιότητας σχετικά με το τι τελικά θα ισχύσει στις φετινές εξετάσεις.

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΕΟ ΜΑΘΗΜΑ

Νέα αναστάτωση σε χιλιάδες υποψήφιους και τις οικογένειές τους, δύο μήνες πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις καθώς το υπουργείο Παιδείας αλλάζει αιφνιδιαστικά τον αριθμό τον εισακτέων στις θέσεις των σχολών υψηλής ζήτησης, μειώνοντας τη... μείωση κατά 50%.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», όλα δείχνουν ότι οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εξεταστικής διαδικασίας είναι μονόδρομος, με το υπουργείο σε πανικό να ανακοινώνει κάθε μέρα διαφορετική απόφαση.

Το βράδυ του Σαββάτου (01/04) και λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους γονείς και ειδικά των αριστούχων, οι οποίοι είδαν μειωμένες τις πιθανότητες εισόδου τους σε ένα τμήμα υψηλής ζήτησης, το υπουργείο αποφάσισε να κάνει πίσω. Ρίχνοντας ωστόσο την ευθύνη για τον προγραμματισμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην αντιπολίτευση.

Το υπουργείο τελικά ανακοινωσε ότι η μείωση του αριθμού των εισακτέων θα εφαρμοστεί σταδιακά και για φέτος θα περιοριστεί στους 500 για όλες τις σχολές αντί της αρχικής μείωσης κατά 1.000 θέσεις.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Παιδιών σε Ιδιωτικά Σχολεία δεν είναι ικανοποιημένοι και ζητούν επιμερισμό της μείωσης θέσεων εισακτέων σε βάθος μιας πενταετίας.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής, προσθέτει η εφημερίδα, αναμένεται να συναντηθούν σήμερα (03/04) το απόγευμα στο υπουργείο Παιδείας με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες 2017

Ακυρώνεται και η εξαγγελία για «δεύτερο πεδίο»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», ο γ.γ. του υπουργείου, Γιάννης Παντής, δεν τίθεται θέμα να ανοίξει ξανά το σύστημα για να κατατεθούν αιτήσεις από αριστούχους ήθελαν να δηλώσουν και πέμπτο μάθημα.

Για τη μεταφορά των ενδοσχολικών εξετάσεων πριν από τις Πανελλαδικές, ο κ. Παντής αρνήθηκε να αλλάξει την απόφαση και ανέφερε ότι θεωρεί φυσιολογικό πρώτα να τελειώνει ο μαθητής το Λύκειο, να παίρνει απολυτήριο και στη συνέχεια να δίνει Πανελλαδικές.

Σχετικές ειδήσεις