Ανανεώθηκε:

Πανελλήνιες 2018: Οι δύο μεγάλες αλλαγές πριν την πρεμιέρα

Newsroom Newsroom

Πανελλήνιες 2018: Οι δύο μεγάλες αλλαγές πριν την πρεμιέρα

Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2018: Την προσεχή Πέμπτη (07/06) οι πρώτοι υποψήφιοι – οι μαθητές των επαγγελματικών λυκείων – θα περάσουν τις πύλες των εξεταστικών κέντρων για να διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη μάχη των πανελλαδικών ρίχνονται χιλιάδες υποψήφιοι – Το προφίλ και τα χαρακτηριστικά των φετινών εξετάσεων

Ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων – των γενικών λυκείων – θα αρχίσει τη μάχη των Πανελλαδικών την Παρασκευή 8 Ιουνίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, συνολικά για το 2018 – 2019 οι θέσεις εισακτέων στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα είναι 74.692. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις των στρατιωτικών σχολών, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των ακαδημιών του εμπορικού ναυτικού.

1511550

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των Πανελληνίων εξετάσεων

Ειδικότερα, οι δύο αλλαγές των φετινών πανελληνίων σε σχέση με πέρυσι είναι ότι καταργήθηκε το επιστημονικό πεδίο των παιδαγωγικών τμημάτων και οι υποψήφιοι που θέλουν να διεκδικήσουν μία θέση στα παιδαγωγικά, μπορούν να το κάνουν χωρίς να «εγκλωβίζονται» σε ένα πεδίο. Έτσι τα παιδαγωγικά τμήματα περιλαμβάνονται και στα τέσσερα επιστημονικά πεδία.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Λόγων της συγχώνευσης, αυξήθηκε σε 5% το ποσοστό τω θέσεων που θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ στο νέο ΑΕΙ. Και αυτό διότι «χάνουν» τις θέσεις των δύο κατηργημένων ΤΕΙ τις οποίες διεκδικούσαν μέχρι πέρυσι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2018

Η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων γίνεται παραδοσιακά και για τις δύο κατηγορίες υποψηφίων με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Έκθεση. Για τη μεγαλύτερη, των γενικών λυκείων, πέρυσι στο πλαίσιο της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας δόθηκε κείμενο του ακαδημαϊκού Γρηγόρη Σκαλκέα.

Η Νεοελληνική Γλώσσα είναι μεταξύ των μαθημάτων που δυσκολεύουν περισσότερο τους υποψηφίους. Ενδεικτικά, πέρυσι στο μάθημα μόνο το 1,25% βαθμολογήθηκε πάνω από 18. Στον αντίποδα, το 13,58% βαθμολογήθηκε κάτω από 10, με την πλειονότητα των υποψηφίων να συνωστίζεται στις μεσαίες βαθμολογίες.

Δείτε πώς θα κυμανθούν οι Βάσεις 2018

Πέρυσι, ωστόσο κατεγράφη το μεγαλύτερο ποσοστό κάτω από τη βάση, στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης από τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού των Οικονομικών. Σύμφωνα με τον μαθηματικό αναλυτή Στράτο Στρατηγάκη, η μεγάλη αποτυχία οφείλεται στην επιλογή θεμάτων από την ύλη και των τριών τάξεων λυκείου και όχι μόνο από της Γ’ Λυκείου.

Το Νewsbomb.gr, όπως κάθε χρόνο, θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2018 και τις απαντήσεις τους, καθώς και για όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2018, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2018: Πώς υπολογίζονται τα μόρια, τι ισχύει για τα ειδικά μαθήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved