ΠΑΙΔΕΙΑ

Αποτελέσματα πανελληνίων 2018: Δείτε τις βαθμολογίες με ένα κλικ

Αποτελέσματα πανελληνίων 2018: Δείτε τις βαθμολογίες με ένα κλικ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2018: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων -Σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2018- Πώς μπορούν να δουν πώς έγραψαν -Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Σήμερα, Παρασκευή (29/06/2018), μετά τις 13:00 το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2018 σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, οι εκτυπωμένες καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα σχολεία θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες 2018

Την ίδια ημέρα, προγραμματίζεται να ανακοινωθούν και τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Ως προς τη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας οριστικοποίηση), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Οι εκτιμήσεις για την κίνηση των Βάσεων εισαγωγής

Αισθητή πτώση στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο

«Μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά κυρίως για το 2ο Επιστημονικών Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) και για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) καθώς και για τα Παιδαγωγικά τμήματα που κατανέμονται σε όλα τα Πεδία. Στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο είναι ξεκάθαρο ότι θα έχουμε πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα. Σε αυτά που η κίνηση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται να είναι αντίστροφη (άνοδος) είναι στα Παιδαγωγικά Τμήματα των δυο Πεδίων» ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας.

Μικρές αλλαγές στο 1ο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο

Για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές και Νομικές Επιστήμες) και για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο η κίνηση των βάσεων εισαγωγής είναι, σύμφωνα με τον κ. Κάτσικα, θολή. «Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένουμε μικρές αυξομειώσεις των βάσεων εισαγωγής με βασική τάση την πτώση ενώ στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο οι Ιατρικές Σχολές δεν φαίνεται ότι μπορούν να υποχωρήσουν αισθητά από τα περσινά επίπεδα των βάσεών τους».

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2018: Πτώση δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις - «Βατερλό» σε 2ο και 4ο πεδίο