Το κάστρο του Παλαμηδιού γίνεται... γραμματόσημο! (pic)

Το κάστρο του Παλαμηδιού γίνεται... γραμματόσημο! (pic)

O Δήμος Ναυπλιέων και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εγκαινιάζουν τη Φιλοτελική Έκθεση Κάστρα της Ευρώπης μέσα από τα Γραμματόσημα EUROPA 2017, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017.

Φιλοτελική έκθεση με τίτλο «Κάστρα της Ευρώπης μέσα από τα Γραμματόσημα EUROPA 2017», στην οποία συμμετέχουν 38 ευρωπαϊκές χώρες, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην ιστορία της PostEurop (της Ένωσης που εκπροσωπεί τους ευρωπαϊκούς δημόσιους ταχυδρομικούς φορείς) τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και ο Δήμος Ναυπλιέων, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου (οδός Σταϊκοπούλου) από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες φιλοτελικές διοργανώσεις του έτους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τα εγκαίνιά της θα γίνουν παρουσία της Διοίκησης των ΕΛΤΑ, του δημάρχου Ναυπλιέων και του γγ της PostEurop. Στην ίδια εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης «EUROPA 2017-Κάστρα» που αποτελείται από ένα διπλό γραμματόσημο, αφιερωμένο στο Παλαμήδι και στο Κάστρο της Μεθώνης.

παλαμιδι

Η έκθεση με ελεύθερη είσοδο θα είναι ανοικτή για το κοινό τις καθημερινές 18:00 - 21:30 και το Σαββατοκύριακο 10:00 - 13:00 και 18:00 - 21:30. Τα γραμματόσημα της ελληνικής έκδοσης «EUROPA 2017-Κάστρα» καθώς και όλα τα φιλοτελικά προϊόντα, θα πωλούνται από το Ταχυδρομικό Κατάστημα που θα λειτουργεί στον χώρο της έκθεσης, από όπου θα διατίθεται και ο ειδικός αναμνηστικός φάκελος της εκδήλωσης που φιλοτεχνήθηκε από τη Διεύθυνση Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ειδική αναμνηστική σφραγίδα, με την οποία οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα.