Ανατροπή: Στο ίδιο κελί οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Αλλάζουν τα δεδομένα στις συνθήκες κράτησης των…

Ένταση στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: Τραγούδησε «Μακεδονία ξακουστή» και τον έβγαλαν σηκωτό (vid)

Μετ' εμποδίων εντός κι εκτός του Αλεξάνδρειου…

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας στη Ρόδο: Μάνα και γιος πέθαναν την ίδια μέρα

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας για μια οικογένεια…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Νταρουσάφακα 75-67: Κρατάει τη νίκη και την... αντίδραση

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έστω και δύσκολα κατάφερε…

Τα «Emoji» πάνε... Σαουδική Αραβία!

Τα «Emoji» πάνε... Σαουδική Αραβία!

Για να γιορτάσουν την άρση της απαγόρευσης της δημόσιας προβολής κινηματογραφικών έργων, που τέθηκε σε ισχύ στις 11 Δεκεμβρίου του 2017, οι Σαουδάραβες επέλεξαν ως πρώτη τους ταινία, το animation «The Emoji Movie» το οποίο προβλήθηκε σε ένα μικρό αυτοσχέδιο κινηματογράφο.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει υποδομή για κινηματογραφικές αίθουσες, επομένως προσπαθούμε να επωφεληθούμε από [εναλλακτικές] αίθουσες για την προσέγγιση της κινηματογραφικής φόρμας» δήλωσε ο διοργανωτής Mamdouh Salim στο Reuters. Η κίνηση εντάσσεται στο σχέδιο οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που προωθείται από τον πρίγκιπα, διάδοχο του θρόνου Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν. Η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει μορφές ψυχαγωγίας, συναυλίες, θεάματα, κινηματογράφους στο συντηρητικό ισλαμικό έθνος, παρά τις αντιδράσεις υπερσυντηρητικών κύκλων. Μόνιμες κινηματογραφικές αίθουσες αναμένεται να ανοίξουν μέχρι τον Μάρτιο. Οι αρχές σκοπεύουν να ανοίξουν 300 κινηματογράφους με 2.000 αίθουσες μέχρι το 2030. Ο σουλτάνος Αλ-Οτάιμπι παρακολούθησε την προβολή της ταινίας «The Emoji Movie» με τη σύζυγο και την κόρη του στη Τζέντα και οι τρεις τους πέρασαν φανταστικά.

 «Είναι πιο άνετη, πιο διασκεδαστική η αλλαγή σκηνικού και μια δραστηριότητα για το Σαββατοκύριακο» είπε. «Είναι ένα βήμα που άργησε πολύ, αλλά δόξα τω Θεώ συνέβη τώρα» τόνισε, σύμφωνα με τη New York Post. Τη δεκαετία του 1980, απαγορεύτηκε η λειτουργία κινηματογραφικών αιθουσών στη Σαουδική Αραβία, καθώς ο κλήρος θεωρεί ότι οι ταινίες της Δύσης, αλλά και πολλές από αραβικά κράτη είναι «αμαρτωλές» και ότι οι κινηματογράφοι είναι «χώροι ανηθικότητας». Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας εκτιμά ότι ο τομέας του κινηματογράφου θα συμβάλει στην οικονομία μέχρι το 2030, κατά 24 δισεκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας 30.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και 130.000 προσωρινές θέσεις εργασίας. Το θέμα της λογοκρισίας και το αν οι αίθουσες χωριστούν για τους άνδρες και τις γυναίκες είναι θέματα που θα πρέπει να επιλυθούν.