ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία – Γκάλοπ: Πρέπει να ανοίξουν με δεδομένη την έκρηξη θετικών κρουσμάτων κορονοϊού;

γκάλοπ σχολεία
Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου;
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ψηφίστε τώρα στο poll του Newsbomb.gr – Είναι σωστό να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, τη στιγμή που καταγράφετε καθημερινά «έκρηξη» θετικών κρουσμάτων κορονοϊού;

Ο πρώτος μεγάλος «γρίφος» του 2022 δεν είναι άλλος από τα σχολεία. Το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών στα θρανία, με την κυβέρνηση να επιμένει για τις 10 Ιανουαρίου, απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία, καθώς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις τόσο από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς όσο και από άλλους φορείς λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα.

Το θέμα απασχολεί έντονα την επιστημονική κοινότητα αλλά και την κυβέρνηση και οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται ως την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου. Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων θα πάρει μέρος και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως στο διάστημα των διακοπών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τα κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 0 ως 17 ετών άμεσα κατέγραψαν μείωση. «Όταν έκλεισαν τα σχολεία, τα κρούσματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με τα κρούσματα που είχαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Να παρθούν τέτοια μέτρα, που να ανακοπούν τα κρούσματα. Αν μείνουν κλειστά τα σχολεία, θα κρατήσουν τα κρούσματα στα παιδιά στο μισό ή στο ένα τρίτο σε σχέση με τα κρούσματα με ανοιχτά σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους, αγωνιούν και έχουν εντείνει τις διαμαρτυρίες τους καθώς βλέπουν ότι τα σχολεία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε υγειονομικές «βόμβες» υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Ειδικότερα από τη στιγμή που οι περισσότεροι μαθητές σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι εμβολιασμένοι, ελλοχεύει κίνδυνος τεράστιας διασποράς που μέσω και της οικογενειακής μετάδοσης του ιού μπορεί να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο σε όλη την επικράτεια.

Τη στιγμή που οι γονείς αγωνιούν και εύλογα αναρωτιούνται για το «πώς θα στείλουμε τα παιδιά στο σχολείο με 50.00 κρούσματα την ημέρα», υπάρχουν αρκετά σενάρια για τις αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα έτσι ώστε τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Το ερώτημα, όμως, παραμένει…

Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία με δεδομένη την έκρηξη θετικών κρουσμάτων κορονοϊού;

Καταθέστε την άποψή σας στο Newsbomb.gr

Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία με δεδομένη την έκρηξη θετικών κρουσμάτων κορονοϊού;

  • 14%
  • 85%
  • 1%
5238 συμμετοχές. Η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί