ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Επιμένει η κυβέρνηση για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου – Έντονες αντιδράσεις και στο Twitter

σχολεία
Μέγα θέμα συζήτησης αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Σχολεία: Επιστροφή στις αίθουσες στις 10 Ιανουαρίου θέλει η κυβέρνηση, αντιδρούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Καταιγισμός σχολίων στα social media και έντονες αντιδράσεις.

Το μεγάλο θέμα συζήτησης στην ελληνική κοινωνία, αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου, είναι το αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου όπως αρχικά είχε προβλεφθεί. Η κυβέρνηση επιμένει ότι η επιστροφή στις αίθουσες θα γίνει κανονικά σε αυτή την ημερομηνία, όμως, οι αντιδράσεις ως προς αυτό είναι ιδιαίτερα έντονες. Τόσο από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς όσο κι από την επιστημονική κοινότητα.

Επιστήμονες αναφέρουν ότι η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων είναι επιβεβλημένη, καθώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για ακόμα μεγαλύτερη διασπορά. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επεσήμανε πως το άνοιγμα θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου και αν αυτό απαιτείται, τότε θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα. Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα για να πάρει αποφάσεις, με αρκετά σενάρια για περαιτέρω testing να έχουν πέσει στο τραπέζι.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν φαίνονται να πείθουν κυρίως τους γονείς που ανησυχούν ιδιαίτερα λόγω της τεράστιας αύξησης των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα. «Πώς θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο με 50.000 κρούσματα την ημέρα;», είναι η εύλογη απορία των περισσότερων. Δεν είναι λίγοι κι αυτοί που κάνουν τον παραλληλισμό με τα δυο προηγούμενα χρόνια, όπου με 1.000 και 2.000 κρούσματα την ημέρα τα σχολεία παρέμεναν κλειστά και είχε εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση, σε αντίθεση με την τωρινή κατάσταση.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, υπάρχουν πολύ έντονες αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Twitter «βράζει» για το θέμα σχολεία, με μηνύματα όπως αυτά που ακολουθούν…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα σχολεία - Εξετάζονται περισσότερα τεστ

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου - Κατερίνα Λιόλιου: Το «καυτό» δίδυμο που κέρδισε το «J2US» (vids)

Σενάρια του 2022: Από τις πρόωρες εκλογές πήγαμε στην… πτώση της κυβέρνησης