ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός μεταξύ Κρήτης και Κάσου: Έτσι κατέγραψαν τα Ρίχτερ οι σεισμογράφοι (pics)

Σεισμός μεταξύ Κρήτης και Κάσου: Έτσι κατέγραψαν τα Ρίχτερ οι σεισμογράφοι (pics)
In Τime/USGS

Σεισμός Τώρα - Όλες οι ειδήσειςΔείτε τους σεισμογράφους από διάφορες περιοχές της χώρας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (10/12) στις 23:58, στο θαλάσσιο χώρο 40 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, σε μικρή απόσταση από την Κάσο και την Κρήτη.

Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωση του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Η δόνηση, την οποία το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο χαρακτήρισε «ισχυρή», έγινε σε σημείο που απέχει 377 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 29 χλμ.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένοι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Μεγαλύτερο μέγεθος δίνουν EMSC και USGS

Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC) δίνει το σεισμό στα 5,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 80 χλμ., και επίκεντρο τα 76 χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) δίνει το σεισμό στα 5,4 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος σύμφωνα με τους Αμερικάνους υπολογίζεται στα 57 χλμ. και το επίκεντρο στα 71,6 χλμ. βορειοανατολικά του Αγίου Νικολάου Κρήτης.