ΣΕΙΣΜΟΙ

Χουλιάρας για σεισμό στο Αίγιο: Η δόνηση αποτελεί συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας

Χουλιάρας για σεισμό στο Αίγιο: Η δόνηση αποτελεί συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας

Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή στις 00:09 μετά τα μεσάνυχτα σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας της Φωκίδας και της Κορινθίας και της Αττικής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα.

Και δεύτερος σεισμός

Νέα σεισμική δόνηση με επίκεντρο την ίδια περιοχή, έγινε αισθητή στις 00:29 μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 14 χιλιόμετρα.

Τι αναφέρει ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτηση του του Facebook αναφέρει πως «η δόνηση αποτελεί συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας».

Ο κ. Χουλιάρας αναφέρει σχετικά:

«Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ στις 00:09 με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Η δόνηση αποτελεί συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας που παρακολουθούμε στην ευρύτερη περιοχή του δυτικού Κορινθιακού τις τελευταίες εβδομάδες με ασθενείς επιφανειακές δονήσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.