ΣΕΙΣΜΟΙ

Χουλιάρας για σεισμό κοντά στην Αθήνα: Στην περιοχή της Μάνδρας το επίκεντρο

Χουλιάρας για σεισμό κοντά στην Αθήνα: Στην περιοχή της Μάνδρας το επίκεντρο

Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 05:04, σε περιοχή Βορειοανατολικά της Πάρνηθας, στα σύνορα Αττικής-Βοιωτίας - Τι αναφέρει ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας.

Στην περιοχή έχουν σημειωθεί ακόμα δύο, μικρότεροι σεισμοί μεγέθους 1,8 και 2,4 Ρίχτερ.

Τι αναφέρει ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτηση του του Facebook αναφέρει πως «η κατανομή των επικέντρων βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του ρήγματος στην περιοχή της Φυλής-Πάρνηθας».

Ο κ. Χουλιάρας ανέφερε αρχικά:

«3 μικρού μεγέθους επιφανειακές σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στις 5, 5:04 και 5:10 το πρωί με αντίστοιχα προκαταρκτικά μεγέθη 1,8, 3,7 και 2,4 Ρίχτερ. Τα επικετρα των δονησεων εντοπίζονται σε απόσταση 31 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θήβας ή 12 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας. Η κατανομή των επικέντρων βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του ρήγματος στην περιοχή της Φυλής-Πάρνηθας.»

Στην περιοχή της Μάνδρας το Επίκεντρο

Λίγο αργότερα, και μετά την ανάλυση των επιστημονικών δεδομένων, ο κ. Χουλίαρας ανέφερε πως τελικά το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή της Μάνδρας.

Χαρακτηριστικά σημείωσε πως: «Το αυτόματο σύστημα έδωσε σε 3 λεπτά τη πρώτη λύση του σεισμού μικρού μεγέθους στη Φυλή. Ο επαναπροσδιορισμός του επίκεντρου του σεισμού από την μετέπειτα επιστημονική ανάλυση λίγα λεπτά αργότερα έδειξε το σωστό στη Μάνδρα. Είναι ένα παράδειγμα ώστε να μη βιαζόμαστε για αυτοματοποιημένα συμπεράσματα που είναι χρήσιμα αλλά οχι αξιόπιστα !»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.