ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στη Νίσυρο - 1.500 δονήσεις από τον Απρίλιο στην περιοχή

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στη Νίσυρο - 1.500 δονήσεις από τον Απρίλιο στην περιοχή
Σεισμογράφος
INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σεισμός: Σεισμική δόνηση 3,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Νίσυρο, μία περιοχή που «δονείται» ασταμάτητα από τον Απρίλιο, με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του φαινομένου.

Σεισμική δόνηση 3,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νίσυρο στις 11:50, σήμερα. Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 30 χλμ νότια - νοτιοδυτικά της Νισύρου, με εστιακό βάθος στα 17,9 χιλιόμετρα.

Σεισμός στη Νίσυρο

Σεισμός: Ανησυχία στους σεισμολόγους

Αρκετά ασυνήθιστη χαρακτηρίζει τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Νισύρου και της Τήλου -με ανάρτησή του στο Facebook- ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Αναφέρει ότι η επιμένουσα σεισμικότητα δημιουργεί ανησυχία και αξίζει να αξιολογηθεί εκ νέου, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος γένεσης και άλλου ισχυρού σεισμού δεν έχει εκλείψει.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε στα τέλη Ιουνίου. Από τον Απρίλιο, οπότε και ξεκίνησε η σεισμική δράση στην περιοχή, έχουν καταγραφεί περί τους 1.500 σεισμούς.

Χθες σημειώθηκε ακόμα μία σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 20 χιλιόμετρα Νοτιο-Δυτικά της Νισύρου, σε εστιακό βάθος 14,4 χιλιομέτρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Με τριαντάφυλλα στα χέρια αποχαιρετούν για δεύτερη μέρα τον Έλληνα συνθέτη

Κηδεία Mad Clip: Τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας του - «Γιατί αγόρι μου να φύγεις;» (video)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στο Άγιο Όρος, κοντά στη σκήτη της Αγίας Άννας