ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός στην Κρήτη: Πληροφορίες για 2 εγκλωβισμένους σε Αρκαλοχώρι και Πατσίδερο

Σεισμός στην Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη
Creta Live

Σεισμός ΤΩΡΑ στην Κρήτη: Δύο κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 ρίχτερ που έπληξε το νησί το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Newsbomb.gr, υπάρχουν 2 εγκλωβισμένοι, ένας σε εκκλησία στο Αρκαλοχώρι και ένας σε οικία στο Πατσίδερο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη στο Newsbomb.gr, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει. «Έχουν πέσει στύλοι της ΔΕΗ, έχουν πέσει τοιχία, έχουν πέσει ετοιμόρροπα κτήρια» είπε ο Μανώλης Φραγκάκης στο Newsbomb.gr.

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεχγος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι Αρχές, εστιάζοντας στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου καταγράφονται σημαντικές ζημιές και καταρρεύσεις ναών.

Τη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει και άλλες σεισμικές δονήσεις, έντασης 4,3 Ρίχτερ αλλά και μικρότερες.

Μεγάλες ζημιές στην Κρήτη
Μεγάλες ζημιές στην ΚρήτηCreta Post

Σεισμός στην Κρήτη: Στο Ηράκλειο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και η διυπουργική ομάδα των φυσικών καταστροφών

Η διυπουργική ομάδα των φυσικών καταστροφών (Στυλιανιδης, Τριαντοπουλος, Καραγιαννης) έχει κινητοποιηθεί και παρακολουθεί τον σεισμό στην Κρήτη.

Ήδη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς και επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγη από το σεισμό (Αρκαλοχώρι κλπ).

Σεισμός στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου στις 9:15 στην ανατολική Κρήτη. Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν 5,8 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο.

Αισθητή και στα Χανιά, έγινε η σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί με επίκεντρο την περιοχή του Ηρακλείου. Ο σεισμός προκάλεσε την ανησυχία πολλών πολιτών που βγήκαν στον δρόμο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές.

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα βίντεο από το σημείο που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

Όπως ήταν αναμενόμενο ο σεισμός προκάλεσε μεγάλη ανησυχία με τους πολίτες να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους για να βρεθούν σε ανοιχτούς χώρους, ενώ τα πρώτα βίντεο από το σημείο κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

https://youtu.be/6ZMz3a4xodU

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη: Ζημιές στο Αρκαλοχώρι – Οι πρώτες εικόνες

Σεισμός ΤΩΡΑ: Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη - Δύο μετασεισμοί ταρακούνησαν την περιοχή