ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός στην Κρήτη: Ζημιές στο Αρκαλοχώρι – Οι πρώτες εικόνες

Σεισμός στην Κρήτη: Ζημιές στο Αρκαλοχώρι – Οι πρώτες εικόνες

Σεισμός στην Κρήτη: Ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου προκάλεσε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη

Αναστάτωση και μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους όλης της Κρήτης προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί της Δευτέρας με επίκεντρο 23χλμ. βορειοδυτικά της Άρβης.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα για βράχους που έπεσαν σε δρόμους αλλά και για τουλάχιστον ένα κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο σεισμός προκάλεσε μεγάλη ανησυχία με τους πολίτες να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους για να βρεθούν σε ανοιχτούς χώρους.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα με τον δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, να δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι ο σεισμός ήταν μεγάλος σε διάρκεια και σε ένταση.

Μετά τον αρχικό μεγάλο σεισμό ακολούθησαν τουλάχιστον δύο ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 3,8 και 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με τον πρώτο να σημειώνεται στις 9:27 και τον δεύτερο στις 9:37 το πρωί της Δευτέρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η Αριάδνη Γερασιμίδου που συγκλόνισε με το βίντεό της για τον καρκίνο

Κρήτη: Πώς έγινε η τραγωδία στον ΒΟΑΚ με τους δύο νεκρούς και τους τέσσερις τραυματίες - Εικόνες σοκ

Βασίλης Λεβέντης: Σταθερά κρίσιμη η κατάστασή του – Γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό