ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Λεβέντης: Σταθερά κρίσιμη η κατάστασή του – Γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Βασιλης Λεβέντης
Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ παραμένει ο Βασίλης Λεβέντης με συνεργάτες του να δηλώνουν ότι η κατάστασή του παραμένει σταθερά κρίσιμη
ΙΝΤΙΜΕ

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ παραμένει ο Βασίλης Λεβέντης με συνεργάτες του να δηλώνουν ότι η κατάστασή του παραμένει σταθερά κρίσιμη

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Βασίλη Λεβέντη ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμος» μετά τη νόσησή του με κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Δημοσθένη Δανέλλα, η κατάσταση της υγείας του Βασίλη Λεβέντη «παραμένει κρίσιμη πλην σταθερή». «Δεν έχει αλλάξει κάτι και αυτό είναι καλό υπό την έννοια ότι δεν επιδεινωθεί η υγεία του προέδρου» πρόσθεσε ο κ. Δανέλλας μιλώντας στον ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε επίσης ότι το πιο δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις όπως αυτή του Βασίλη Λεβέντη είναι πάντα το πρώτο 48ωρο με την οικογένεια του και τους συνεργάτες του να περιμένουν τη νέα ενημέρωση των γιατρών.

Παράλληλα όπως εξήγησε, ο Βασίλης Λεβέντης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων «είχε ξεκινήσει ένα αναλυτικό τσεκ απ στην υγεία του που ολοκληρώθηκε στα τέλη Αυγούτου και είχε δοθεί το ΟΚ για να προχωρήσει στο εμβόλιο αλλά το είχε καθυστερήσει για να αποφασίσει ποιο θα επιλέξει». «Σε καμία περίπτωση ο Βασίλης Λεβέντης δεν ήταν αρνητικός στο να εμβολιαστεί» συμπλήρωσε ο κ. Δανέλλας.

Τι προηγήθηκε

Ο Βασίλης Λεβέντης τις προηγούμενες ημέρες διαγνώστηκε με κορονοϊό, με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ραγδαία. Οι τρεις παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να επιβαρυνθεί πάρα πολύ η υγεία του είναι ο διαβήτης που αντιμετώπιζε, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει εμβολιαστεί.

«Ο Βασίλης Λεβέντης δίνει μια μεγάλη, κρίσιμη μάχη. Ελπίζουμε να τα καταφέρει. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά δύσκολα. Οι επόμενες 2-3 μέρες είναι δύσκολες. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει γιατί είναι μαχητής. Δίνεται μάχη να σταθεροποιηθεί η πορεία του», ανέφερε το πρωί της Κυριακής, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Από την πλευρά του μιλώντας στο Newsbomb.gr o στενός συνεργάτης του 70χρονου πολιτικού, Διονύσης Μποτώνης, ανέφερε «είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως ο κ. Λεβέντης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον σακχαρώδη διαβήτη, γεγονός που επιβάρυνε επιπλέον την κατάστασή του», ενώ συμπλήρωσε, «έχει κόψει το τσιγάρο εδώ και έξι περίπου μήνες. Όμως ήταν μανιώδης καπνιστής επί 60 χρόνια και ενδεχομένως αυτό να έπαιξε ρόλο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού»

Το συγκινητικό μήνυμα του γιου του

Ο γιος του Βασίλη Λεβέντη, Μάριος Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει ο πατέρας του, ζητώντας από όλους μας να κάνουμε μια προσευχή για να γίνει καλά.

Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «σκληρή» και «άνιση» τη μάχη που δίνει ο πατέρας του με τον ιό, ενώ ευχαριστεί τον κόσμο για το ενδιαφέρον, την αγάπη και τη στήριξη.

«Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για το ενδιαφέρον, την αγάπη και την στήριξη σας στην σκληρή και άνιση μάχη που δίνει ο πατέρας μου με τον κοροναϊό. Είναι δύσκολες οι στιγμές για την οικογένεια μας και παρακαλούμε να τις σεβαστείτε και να κατανοήσετε την αδυναμία ανταπόκρισης από πλευράς μας.

Σύντομα θα επικοινωνήσουμε με όλες και όλους σας.

Όποιος επιθυμεί ας κάνει μια προσευχή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικές εκλογές: Θρίαμβος για Σολτς και SPD - «Τζαμάικα» ή «Φανάρι» η επόμενη κυβέρνηση

«Μυρίζει μπαρούτι» στο Αιγαίο: Η «ατσάλινη ασπίδα» του Παρμενίωνα και τα… μαντάτα από το Λούβρο

Συγκλονίζει η Αριάδνη Γερασιμίδου: «Έχω καρκίνο, δεν υπάρχει τρόπος να σωθώ» (video)