ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός τώρα μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου - Αισθητός σε πολλές περιοχές

Σεισμός τώρα μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου - Αισθητός σε πολλές περιοχές
emsc-csem

Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (21/11), στη 01:25, σε υποθαλάσσια περιοχή δυτικά της Καρπάθου βορειοανατολικά της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 80 χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 64 χλμ. βόρεια - βορειοανατολικά της Σητείας.

5,5 Ρίχτερ από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 5,5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 46,9 χλμ., και επίκεντρο τα 63 χλμ. βορειοδυτικά της Κάσου.

5,5 από τον USGS

Από την πλευρά του, και το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS), δίνει το σεισμό στα 5,5 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 74 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη νότια και νοτιοανατολική Ελλάδα, με τους κατοίκους της Κρήτης, της Καρπάθου, της Κάσου και της Ρόδου να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Παράλληλα υπάρχουν και αναφορές πως η δόνηση έγινε αισθητή στα νησιά των Κυκλάδων, αλλά ακόμα και στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, δεν έχουν καταγραφεί μετασεισμικές δονήσεις.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στη Ζάκρο του νομού Λασιθίου

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube