ΣΕΙΣΜΟΙ

Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα στο Λεωνίδειο μετά τα 4,8 Ρίχτερ - Ανησυχία στην περιοχή

Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα στο Λεωνίδειο μετά τα 4,8 Ρίχτερ - Ανησυχία στην περιοχή

Σεισμός: Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή 

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε τους κατοίκους της Αττικής και της Πελοποννήσου. Το επίκεντρο είναι στο Λεωνίδιο. Επιπλέον, μετά τον ισχυρό σεισμό έντονη είναι η μετασεισμική δραστηριότητα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σημειώθηκαν τρεις μετασεισμοί εντάσεων, 2,5, 2,7 και 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Ο πρώτος σεισμός σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λεωνιδίου στην Αργολίδα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και νωρίς το πρωί της Τρίτης 16 Ιανουαρίου αισθητές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Αργολικού Κόλπου κοντά σε Κρανίδι και Λεωνίδιο.

Οι σεισμοί ήταν μεγέθους από 2.6 έως 3.3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις αναφορές που συγκεντρώνει το EMSC, ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές.

Χουλιάρας στο Newsbomb.gr - «Είναι νωρίς να μιλάμε για κύριους σεισμούς»

Για την ακολουθία αυτή αλλά και για το αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό μίλησε στο Newsbomb.gr o διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας.

«Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ 16 χιλιόμετρα του Λεωνιδίου σε απόσταση 101 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Αθηνών σε θαλάσσιο χώρο» ανέφερε αρχικά ο κ. Χουλιάρας για το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.

Σχετικά με τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις που έγιναν στον Αργολικό Κόλπο ο σεισμολόγος ανέφερε: «Υπάρχουν σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή και παρακολουθούμε το φαινόμενο. Είναι νωρίς να μιλάμε για κύριους σεισμούς. Παρακολουθούμε την ακολουθία των σεισμών που είναι σε εξέλιξη».