ΣΕΙΣΜΟΙ

Ισχυρός σεισμός στη Λευκάδα

Ισχυρός σεισμός στη Λευκάδα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:10 το πρωί της Τρίτης (17/11/2015) στη Λευκάδα.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό σεισμολογικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας και το εστιακό βάθος ορίζεται στα 2 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,1 Ρίχτερ και 5,6 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΚ Ευθύμιο Λέκκα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλη έκταση της δυτικής Ελλάδας, ενώ κουνήθηκαν ακόμα και οι κάτοικοι της Αθήνας.

Νεκρή μία γυναίκα

Μία 60χρονη, στην Πόντη Βασιλικής, είναι θύμα του σεισμού 6,1 ρίχτερ στη Λευκάδα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η 60χρονη έχασε τη ζωή της όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον οποίο διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.

Επίσης, σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από τη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμο όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης.

Παπαζάχος: Πρόκειται για έναν τυπικό σεισμό

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας, Κων. Δρακονταειδής, ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στο νησί.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος ανέφερε ότι πρόκειται για έναν τυπικό σεισμό σεισμό για το ρήγμα της Λευκάδας και όπως τόνισε θα ακολουθήσουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί. Σημείωσε, πάντως, ότι οι κάτοικοι της Λευκάδας και των νησιών του Ιονίου, ξέρουν να προστατευθούν από σεισμούς.

Σχετικές ειδήσεις