ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός ΤΩΡΑ: Ισχυρός σεισμός κοντά στη Σκύρο - Αισθητός στην Αθήνα (pics)

Σεισμός ΤΩΡΑ: Ισχυρός σεισμός κοντά στη Σκύρο - Αισθητός στην Αθήνα (pics)

Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου Αθηνών, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/10), στη 01:49, σε υποθαλάσσια περιοχή των Βόρειων Σποράδων, μεταξύ Σκύρου και Αλοννήσου.

ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ - ΠΩΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗ ΔΟΝΗΣΗ

To Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) κατέγραψε τη δόνηση στα 4,8 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10χλμ.

623578.regional

Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Κέντρο Γεωλογικής Έρευνας (USGS) κατέγραψε τη σεισμική δόνηση στα 5,1 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 6χλμ.

seismosusgs

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 135χλμ. βόρεια της Αθήνας, 93χλμ. βορειοανατολικά της Χαλκίδας και 35χλμ. βορειοδυτικά της Λυναριάς Σκύρου.

623578.locali

Να σημειωθεί ότι η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, όσο και η αυτόματη λύση του EMSC, έδιναν το σεισμό στα 5,2 Ρίχτερ.

Δείτε το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στη Λήμνο.

LIA.active

Δείτε το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στο Νεοχώρι Μαγνησίας.

NEO.active

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στην Κύμη Ευβοίας και στη Σκύρο.

Σχετικές ειδήσεις