Σεισμός Αθήνα - Τσελέντης: Από τα στοιχεία δεν αναμένουμε άμεσα νέο μεγαλύτερο σεισμό

Newsbomb

Σεισμός Αθήνα - Τσελέντης: Από τα στοιχεία δεν αναμένουμε άμεσα νέο μεγαλύτερο σεισμό

Σεισμός Αθήνα: Με το σμήνος των σεισμών που αναστάτωσαν την Ανατολική Αττική την 9η Ιανουαρίου συνέδεσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, τη δόνηση των 4,4 Ρίχτερ που αναστάτωσε το βράδυ της Δευτέρας (15/1) ολόκληρη την Αττική.

 

Παράλληλα σημείωσε ότι οι μέχρι τώρα μετρήσεις δεν δείχνουν να αντιστοιχούν άμεσα σε μεγαλύτερο σεισμό.

Στο μήνυμά του ότι επισήμανε ότι αναμένονται πολλές μικρότερες δονήσεις, που, λόγω του μικρού εστιακού βάθους, θα γίνονται αισθητοί.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Facebook:

«Τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι η ακολουθία των σεισμών που είχαμε στον Νότιο Ευβοϊκό που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός (25 σεισμοί σε 10 ώρες) ηταν ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΗ του σημερινού σεισμού. Το Γεωδυναμικό είχε μετρήσει σημαντική αύξηση της έκλυσης Ραδωνίου (γνωστό πρόδρομο φαινόμενο) στην ευρύτερη περιοχή και οι έως τώρα μετρήσεις δεν δείχνουν ότι τα νέα καταγεγραμμένα σήματα αντιστοιχούν ΑΜΕΣΑ σε νέο μεγαλύτερο σεισμό.

Το μικρό εστιακό βάθος και η σεισμοτεκτονική της περιοχής θα έχουν σαν αποτέλεσμα την γένεση και άλλων μικρότερων σεισμών πολλοί από τους οποίους θα γίνονται αισθητοί λόγω του μικρού τους εστιακού βάθους από τους κατοίκους. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο.

Καθηγ. Άκης Τσελέντης

Δ/ντης Γεωδυναμικού Ινστιτούτου»

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τον σεισμό

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved